kinderboeken over het Dagelijks leven
Dagelijks levens
kinderboeken over dieren en de natuur
Dieren & natuur
educatieve kinderboeken icoon
Educatief
kinderboeken over emoties en gevoelens
Emoties & gevoelens
Kinderboeken over geschiedenis
Geschiedenis
kinderboeken groei ontwikkeling
Groei & ontwikkeling
kinderboeken leren lezen icoon
Leren lezen
top 10 beste kinderboeken over dinosaurus [2024]

De 10 beste boeken over dino’s 2024 (Leukste & Mooiste Aanraders)

Dinosaurussen hebben altijd tot de verbeelding van kinderen gesproken. Hun enorme afmetingen, mysterieuze leefwereld en fascinerende fossielen maken ze tot een geliefd onderwerp voor boeken en verhalen. Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen plezier hebben tijdens het lezen en tegelijkertijd iets leren. Wat is er nu beter dan hen onder te dompelen in de prehistorische wereld met boeiende en educatieve dinosaurus kinderboeken?

Lezen over dinosaurussen biedt kinderen niet alleen vermaak, maar stimuleert ook hun nieuwsgierigheid en interesse in wetenschap en geschiedenis. Kinderboeken over deze geweldige wezens kunnen hen helpen om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zoals kritisch denken, probleemoplossend vermogen, begrip van natuurlijke historie, en natuurlijk het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Bovendien zijn deze boeken vaak rijk geïllustreerd, wat de verbeeldingskracht van kinderen prikkelt en hen aanmoedigt om verder te verkennen en te leren.

Het belang van voorlezen kan niet genoeg benadrukt worden. Voorlezen versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar helpt ook bij de taalontwikkeling, vergroot de woordenschat en bevordert de concentratie. Met onze selectie van de 10 beste dinosaurus kinderboeken, zul je gegarandeerd iets vinden dat je kind niet alleen plezier zal brengen, maar ook zal helpen groeien en leren. Laten we duiken in deze fascinerende prehistorische wereld en de perfecte boeken ontdekken die je kleine avonturier zal koesteren.

Onze favoriete kinderboeken over dinosaurussen en de prehistorie

We beginnen met een aantal van onze eigen best-sellers en favorieten… Dit zijn de boeken die het hardst verkopen én waarover wij altijd de beste reviews en feedback over ontvangen van ouders en kinderen. Daarna vind je ook andere fantastische kinderboeken over dinosaurussen en de prehistorie die wij van harte aanraden!

Het Grote Dinosaurusboek

Door: Koekoek Kinderboek

Welkom in de prehistorie en bij Het Grote Dino Rijmboek! Maak kennis met de grootste, sterkste en meest fascinerende wezens die ooit over onze planeet hebben gezworven. In dit boek nemen we je mee op reis door de tijd, naar het tijdperk van de dinosauriër. Het Grote Dino Rijmboek boek barst van de prachtige en kleurrijke afbeeldingen die de verbeelding van kinderen zullen prikkelen. Bij elke afbeelding staan leuke rijmpjes die kinderen zullen helpen bij het leren van de namen en kenmerken van verschillende soorten dinosauriërs.

Het boek is niet alleen een geweldige manier om de fantasie van kinderen te stimuleren, maar biedt ook een leerzame ervaring. Zo kunnen kinderen leren over de verschillende tijdperken van de prehistorie, over het eten en jagen van de dinosauriërs en over hoe ze leefden.

Laat je kinderen meeslepen in een wereld vol wonderen en avontuur met dit prachtige boek vol met schattige rijmpjes en fascinerende wezens. Leer samen met je kind over de prehistorie en ontdek samen hoe de aarde er miljoenen jaren geleden uitzag. Dit boek is geschikt voor kinderen van 4-8 jaar en is perfect om hun interesse in de prehistorie en wetenschap te wekken.

Ga mee op ontdekkingsreis in de prehistorie met dit prachtige boek vol kleurrijke afbeeldingen en leuke rijmpjes over dinosauriërs! Leer alles over de bekendste soorten en ontdek hoe ze eruit zagen, leefden, wat ze aten, en nog veel meer.

dinosaurus kinderboek
dinosaurus kinderboek 2

De wereld van de dinosaurus – Kijk rond in de prehistorie!

Door: Koekoek Kinderboek

Welkom in de spannende wereld van de dinosaurussen! Dit kinderboek neemt je mee op een magische reis terug in de tijd, naar een wereld waar reusachtige wezens de aarde beheersten. Hier ontmoet je de meest fascinerende dinosaurussen, van de angstaanjagende Tyrannosaurus Rex tot de vriendelijke Stegosaurus. Elk verhaal is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar en zit boordevol interessante weetjes en leuke feitjes over deze geweldige wezens.

Dinosaurussen hebben altijd tot de verbeelding gesproken en met dit boek willen we kinderen op een speelse manier kennis laten maken met deze prehistorische reuzen. Elk hoofdstuk neemt je mee op een nieuw avontuur, waarin je niet alleen leert over de unieke eigenschappen van elke dinosaurus, maar ook over hun leefomgeving en gewoonten. De verhalen zijn interactief en stimuleren kinderen om mee te doen door geluiden na te bootsen of bewegingen te maken, wat het lezen nog leuker en leerzamer maakt.

Dit boek is zorgvuldig samengesteld om zowel leuk als educatief te zijn. De schrijfstijl is eenvoudig en toegankelijk, zodat jonge kinderen de verhalen gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen genieten. De kleurrijke en speelse illustraties brengen de dinosaurussen tot leven en helpen kinderen om zich een beeld te vormen van hoe deze reuzen er miljoenen jaren geleden uitzagen.

Of je nu een jonge dinofan bent of gewoon nieuwsgierig naar de wereld van de dinosaurussen, dit boek belooft een spannend en leerzaam avontuur te worden. Dus, open het boek, duik in de verhalen en ontdek de wonderlijke wereld van de dinosaurussen!

dinosaurus boek nederlands
kinderboek dinosaurus

Op zoek naar een leuk kinderboek als cadeau? Lees dan onze cadeauboeken tips voor kinderen »

Pop-up – Dinosaurussen

Door: Fiona Watt

Pas op! Als je dit boek opendoet, komen er dinosaurussen uit – enorm grote, piepkleine, hongerige en een die heel, heel veel lawaai maakt.

Pop-up - Dinosaurussen

Mijn grote Dino kijk en zoekboek

Door: Caryad

Van de dinosaurussen tot de moderne mens… dit boek neemt je mee op een reis door de tijd! Je ontmoet de gevaarlijke Tyrannosaurus rex, ontdekt waarmee de kinderen in de oertijd speelden en maakt een uitstapje naar het museum. Speurdino Hypsi gaat met je mee op ontdekking. Kun je hem overal terugvinden?

In de mooie en grappige illustraties is heel veel te zien! Kinderen worden aangespoord om de verschillende dino’s op te speuren in de plaat, terwijl ze ook de juiste namen leren kennen. Goed voor urenlang ontdekken, plezier maken en vertellen!

Mijn grote Dino kijk en zoekboek

Het allermooiste boek over dinosauriërs

Door: Tom Jackson

‘Het allermooiste boek over dinosauriërs’ is een schitterend en spectaculair kijk- en bladerboek vol met de indrukwekkendste dino’s. Dit spectaculaire deel van de populaire non-fictiereeks ‘Het allermooiste boek’ neemt je mee in de wondere wereld van dinosauriërs. De enorme reptielen die erin staan komen uit verschillende perioden en geslachten, maar de gemene deler is hun bijzondere en indrukwekkende verschijning. Er zitten afschrikwekkende jagers tussen, zoals de Tyrannosaurus Rex, maar ook grote herbivoren als de Dreadnoughtus (die evenveel woog als acht Afrikaanse olifanten!), vogelachtigen als de Archaeopteryx en zeemonsters als de Kronosaurus.

Het allermooiste boek over dinosauriërs

De belangrijke encyclopedie van alle dino’s

Door: Diverse auteurs

Alles wat je echt moet weten over dinosaurussen: welke soorten er waren, wat ze aten, hoe ze zich verdedigden, waar ze leefden en nog veel meer. Hadden alle dinosaurussen schubben? Hoe groot was een dino-ei? Was een tyrannosaurus bang voor andere dino’s? Waarom had een diplodocus zo’n lange nek? Hoe komt het dat de dinosaurussen zijn uitgestorven? Alle belangrijke dinoweetjes verzameld in één grote encyclopedie. Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar.

De belangrijke encyclopedie van alle dino's

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over dino’s

Door: Guido van Genechten

Een grappige en verhelderende rondleiding door de wondere wereld van de dinosauriërs. Voor iedereen van 4 tot 150 miljoen jaar oud. Bijna iedereen denkt dat de dinosaurussen uitgestorven zijn. Maar klopt dat eigenlijk wel? Wat als ik je zeg dat ze nog altijd bestaan en zelfs tussen ons leven! Het bewijs? Een authentiek fotoalbum uit de tijd van toen, dat hier voor het eerst integraal getoond wordt. Ontdek de lang verzwegen waarheid in dit ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de DINO’S.

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over dino's

Ontdek meer kinderboeken door te zoeken op onderwerp:

Giga grote dino’s

Door: Marie Greenwood

In het spectaculaire boek ‘Gigagrote dino’s’ ga je mee naar het land van de reuzen en maak je kennis met de grootste en griezeligste dinosaurussen die ooit op de aarde hebben rondgelopen. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Wie de tweevoudige flappen in ‘Gigagrote dino’s’ openslaat, komt oog in oog te staan met dinosaurussen in hun natuurlijke habitat – van een Giganotosaurus in het regenwoud tot een Suchomimus in het moeras. Naast elke imposante, levensechte illustratie staan steeds allerlei fascinerende dinoweetjes en -cijfers. En doordat de flappen naar twee kanten openvouwen, lijken de gigagrote dino’s zo uit het boek te lopen!

Giga grote dino's

Dino detective

Door: Sophie Guerrive

Is opa vermist? Is de kat aan de wandel? De pad spoorloos? Geen probleem voor Dino Detective! Hij stapt in zijn transformeerbare vliegmachine en gaat naar ze op zoek. Help jij hem zoeken?

Spring aan boord van het rode vliegtuig van Dino Detective en reis de wereld rond, op zoek naar verloren dieren en mensen. Niets ontsnapt aan zijn oog dat zo scherp is als dat van een lynx: geen verloren kat in een dichtbebouwd middeleeuws dorp en geen opa in een labyrintisch museum… zeker niet als hij geholpen wordt door de lezer! Kun jij bijvoorbeeld de verloren blauwe pad van de prinses in de ondergrondse grot met duizend-en-een kamers vinden? Druk je neus dicht tegen dit boek aan om de duizelingwekkend gedetailleerde illustraties van Sophie Guerrive eens goed te bestuderen en Dino Detective te helpen. Een zoek- en vindboek vol verborgen grapjes, waar je niet op uitgekeken raakt!

Dino detective

Het grote boek over grote dinosaurussen

Door: Alex Frith

Van de grote brachiosaurus tot de afschrikwekkende tyrannosaurus: in dit boek maken kinderen kennis met de grootste en machtigste dino’s die ooit op aarde rondliepen (en ook een paar kleintjes). Met gigantische uitvouwpagina’s waarop de langste, zwaarste en meest enge dinosaurussen staan, met afmetingen en feiten over wanneer en hoe ze leefden.

Het grote boek over grote dinosaurussen

Voorlezen is een van de meest waardevolle geschenken die je je kind kunt geven. Het biedt een moment van rust en intimiteit in een wereld die vaak hectisch en vol afleidingen is. Door samen te lezen over dinosaurussen, kun je de nieuwsgierigheid van je kind voeden en hun liefde voor boeken aanwakkeren. Het kiezen van boeken die zowel vermakelijk als educatief zijn, zorgt ervoor dat je kind niet alleen geniet van het verhaal, maar ook waardevolle kennis opdoet.

Dinosaurus kinderboeken zijn een geweldige manier om de fantasie van je kind te prikkelen en hen te leren over deze fascinerende wezens die ooit onze planeet bevolkten. Ze bieden een rijke bron van informatie en avontuur, waardoor kinderen hun leesvaardigheid kunnen verbeteren terwijl ze plezier hebben. Of je nu een boek kiest dat een spannend verhaal vertelt, een informatief boek dat de wetenschap achter dinosaurussen uitlegt, of een kleurrijk prentenboek voor de jongsten, je zult merken dat deze boeken een hit zijn bij je kleine lezer.

Dus waar wacht je nog op? Kies een van de 10 beste dinosaurus kinderboeken en begin aan een prehistorisch avontuur met je kind. Creëer kostbare herinneringen door samen te lezen, te leren en te ontdekken. Je zult niet alleen hun liefde voor lezen bevorderen, maar ook hun begrip van de wereld om hen heen vergroten. Maak van lezen een dagelijks ritueel en zie hoe je kind opbloeit met elke pagina die jullie samen omslaan.

Bekijk ook onze top 10 kinderboeken als Sinterklaasgeschenktop 25 Nederlandse Kinderboekentop 10 kinderboeken over de natuur • top 12 kinderboeken over de doodtop 18 kinderboeken over geld • top 11 kinderboeken over mindfulness

Koekoek! Bekijk hier al onze kinderboeken.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Shopping Cart
Naar boven