Educatief

Je zoektocht naar educatieve kinderboeken eindigt hier!

 

Leren is leuk! Stap in een wereld vol kennis en ontdekkingen. Educatieve kinderboeken zijn gemaakt om belangrijke en boeiende onderwerpen op een manier te vertellen die kinderen en jongeren helemaal meesleept. Of het nu gaat om wetenschap, natuur, techniek of wiskunde, deze boeken maken leren leuk en spannend en weten elke jonge lezer te inspireren en nieuwsgierig te maken.

Leren is leuk! Stap in een wereld vol kennis en ontdekkingen. Educatieve kinderboeken zijn gemaakt om belangrijke en boeiende onderwerpen op een manier te vertellen die kinderen en jongeren helemaal meesleept. Of het nu gaat om wetenschap, natuur, techniek of wiskunde, deze boeken maken leren leuk en spannend en weten elke jonge lezer te inspireren en nieuwsgierig te maken.

educatieve kinderboeken icoon

Educatieve kinderboeken

Kinderboeken over dagelijks leven

Educatieve boeken vormen een onmisbare bron van kennis en plezier voor kinderen. Ze inspireren jonge lezers om de wereld om hen heen te verkennen en nieuwe dingen te leren. Of het nu gaat om wetenschapsexperimenten, de geheimen van het heelal, of het begrijpen van geschiedenis, educatieve boeken bieden eindeloze mogelijkheden voor ontdekkingen. Deze boeken zijn ideaal om kinderen te helpen praktische vaardigheden te ontwikkelen en hun nieuwsgierigheid te prikkelen.

Wist je dat educatieve boeken niet alleen informatief zijn, maar ook veel plezier kunnen bieden? Tijdens het lezen van deze boeken kunnen kinderen complexe concepten op een toegankelijke manier leren begrijpen, en ontwikkelen ze vaardigheden zoals kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Educatieve boeken brengen de wonderen van wetenschap, natuur, en geschiedenis tot leven en bieden zowel vermaak als waardevolle lessen. Laat je inspireren door een van de vele educatieve boeken en ontdek hoe boeiend leren kan zijn. Of je nu samen een boek leest over het leven van dinosaurussen of geniet van verhalen die wetenschappelijke concepten uitleggen, deze boeken maken leren een spannende en verrijkende ervaring.

Op deze pagina:

Top 5 educatieve kinderboeken

de leukste leerzame kinderboeken

1

Het bijzondere beestjes boek

Door: Yuval Zommer

Hoe langzaam gaat een slak? Zijn beestjes bang in het donker? Waarom lopen mieren in een rijtje? Lees het allemaal – en nog veel meer – in dit bijzondere beestjesboek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby’s krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes… Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

Palmen op de Noordpool

Door: Marc ter Horst

Iedereen heeft het over klimaatverandering, maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je ‘Palmen op de Noordpool’ straks hebt gelezen. In ‘Palmen op de Noordpool’ vertelt Marc ter Horst op een toegankelijke en begrijpelijke manier alles over klimaatverandering. Dat levert een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines op, met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering weliswaar van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

2

3

Het waanzinnige boek over je lichaam

Door: Terry Denton

Een nieuw waanzinnig en onzinnig boek van de auteurs van ‘De waanzinnige boomhut’ Hallo! Lees het meest ONVERANTWOORDE boek over het menselijk lichaam OOIT! Deze geïllustreerde waanzinnige gids leert je alles over: – de gekste – de harigste – de stoerste – de meest explosieve & – de smerigste onderdelen van je lichaam!

Chillen in een hangmat

Door: Diverse auteurs

Wat doe jij het liefst als je lekker vrij bent? Chillen met je vrienden, gamen, TikTok-filmpjes maken, naar de kermis, spetteren in een tropisch zwemparadijs of ga je stiekem iets doen wat helemaal niet mag? Beleef de allerleukste en spannendste avonturen geschreven door de leukste auteurs onder wie Paul van Loon, Maren Stoffels, Michael Reefs, Marcel Groenewegen, Annet Jacobs en Ilona de Lange. Met humoristische illustraties van Micky Dirkzwager

4

5

Wij gaan op berenjacht

Door: Michael Rosen

Wij gaan op berenjacht’ is al jaren een klassieker onder de prentenboeken, met schitterende, uit duizenden herkenbare illustraties. Deze frisse en feestelijke jubileumeditie is van extra dik en superstevig karton, om in stijl van dit avontuurlijke verhaal te genieten. In ‘Wij gaan op berenjacht’ gaan een vader en zijn vier kinderen op jacht naar een heel grote beer om te vangen. Niets is ze te gek en ze zijn nergens bang voor. Kolkende rivieren, sneeuwstormen of donkere bossen, ze gaan er dwars doorheen. Maar dan komen ze een echte beer tegen… Voor kinderen vanaf 3 jaar.
kinderboeken uit ons eigen assortiment

Onze eigen top 5 educatieve kinderboeken

1

Tip! Lees een recensie van StoerLeesVoer over dit boek  » Lees recensie

Ons Zonnestelsel

“Ons Zonnestelsel” neemt jonge lezers mee op een fascinerende reis door de ruimte. Dit kleurrijke en informatieve boek introduceert kinderen aan de planeten, manen en andere hemellichamen die ons zonnestelsel vormen. Met prachtige illustraties en eenvoudige uitleg is het perfect voor nieuwsgierige kinderen die meer willen leren over de kosmos.

De wereld van de dinosaurus

“De wereld van de dinosaurus” brengt de prehistorie tot leven met indrukwekkende afbeeldingen en boeiende feiten over de reuzen die ooit onze aarde bevolkten. Kinderen leren over verschillende soorten dinosaurussen, hun leefomgeving en gewoonten. Dit boek is ideaal voor jonge dinoliefhebbers die alles willen weten over deze fascinerende wezens.

2

3

Samen verschillend

Samen verschillend is een vrolijk en leerzaam kinderboek dat jonge lezers kennis laat maken met het concept van tegenstellingen en antoniemen. Door middel van kleurrijke illustraties en eenvoudige verhaaltjes, ontdekken kinderen paren van woorden die elkaars tegengestelde betekenis hebben, zoals groot en klein, snel en langzaam, of dag en nacht. Dit boek helpt kinderen niet alleen hun woordenschat te vergroten, maar ook om beter begrip te krijgen van de wereld om hen heen. Met speelse en herkenbare voorbeelden maakt Samen verschillend leren leuk en interactief, perfect voor nieuwsgierige kinderen die graag nieuwe dingen ontdekken.

Het grote geldboek voor kinderen

“Het grote geldboek voor kinderen” helpt jonge lezers de basisprincipes van geld en financiën te begrijpen. Van sparen en uitgeven tot budgetteren en investeren, dit boek biedt praktische tips en duidelijke uitleg om kinderen financieel bewust en verantwoordelijk te maken. Ideaal voor kinderen die willen leren hoe ze verstandig met geld kunnen omgaan.

4

5

Tel je mee?

“Tel je mee?” is een vrolijk en interactief boek dat jonge kinderen helpt met tellen en getallen. Door middel van kleurrijke illustraties en leuke oefeningen leren kinderen spelenderwijs de nummers en hun volgorde. Dit boek is perfect voor peuters en kleuters die hun eerste stappen in de wiskundige wereld zetten.
koekoek kinderboek stel zelf je kinderboeken bundel samen mobiel

* Voeg simpelweg twee of meer boeken toe aan je winkelwagentje en je korting wordt automatisch berekend tijdens het afrekenen

Beste educatieve boeken 4-8 jaar

kinderboeken voor leerzame avonturen
Alles wat was educatieve kinderboeken

Alles wat was

Door: Stine Jensen

Ik leer alle letters

Door: Loco

Brave hond! Stoute kat! educatieve kinderboeken

Brave hond! Stoute kat!

Door: Bette Westera

Feiten & weetjes

educatieve kinderboeken met feiten & weetjes

Leerzame kinderboeken 9-12 jaar

Prikkel de liefde voor lezen & leren met deze beste educatieve kinderboeken
Coole kikkers leerzame kinderboeken

Coole kikkers

Door: Owen Davey

Superkrachten voor je hoofd

Door: Wouter de Jong

Wereld Voetbal Atlas leerzame kinderboeken

Wereld Voetbal Atlas

Door: Gerard van Gemert

Kinderboeken over rekenen

leer rekenen met deze 3 boekentips
Rekenen voor je leven

Rekenen voor je leven

Door: Edward van de Vendel

Loco Mini - Ik leer tafels 1-12

Ik leer tafels

Door: Loco

Loco Maxi - De Gorgels rekenspelletjes kinderboeken leerzaam

De Gorgels rekenspelletjes

Door: Jochem Meyjer

Kinderboeken over de natuur

ontdek de leukste educatieve kinderboeken over de natuur
Het grote bomenboek

Door: Piotr Socha

Het dikke boek van alle bijzondere dieren leerzame kinderboeken
Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Door: Ben Hoare

het dikke zeedieren kinderboek
Het dikke zeedierenboek

Door: Koekoek Kinderboek

Mama kwijt leerzame kinderboeken
Mama kwijt

Door: Chris Haughton

Ssst! De tijger slaapt

Door: Britta Teckentrup

Boeken over wetenschap

leerzame kinderboeken over de wetenschap
mijn eerste planeten kinderboek

Mijn eerste planetenboek

Door: Koekoek Kinderboek

Van honingbij tot hagelslag leerzaam kinderboek

Van honingbij to hagelslag

Door: Joël Broekaert

Viruswereld leerzaam kinderboek

Viruswereld

Door: Marc ter Horst

Voor kinderen vanaf 12 jaar

educatieve boeken voor kinderen vanaf 12 jaar
Het mysterie van niks en oneindig veel snot leerzame kinderboeken vanaf 12 jaar

Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Door: Jan Paul Schutten

Meisjes en sport

Door: Rachel Ignotofsky

kinderboek over bitcoin

Een eerste kennismaking met Bitcoin voor kinderen

Door: Koekoek Kinderboek

Lekker creatief

Kinderboeken over hobbies & knutselen
De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart leerzame boeken

De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

Door: Hanneke de Zoete

Het doeboek van Rutger, Thomas en Paco leerzame boeken

Het doeboek van Rutger, Thomas, en Paco

Door: Thomas van Grinsven

Schattig tekenen doe je zo! leerzame boeken

Schattig tekenen doe je zo!

Door: Leon Römer

Kunst & cultuur

educatieve kinderboeken over kunst & cultuur
Dit gaat nooit voorbij educatie kinderboek

Dit gaat nooit voorbij

Door: Octavie Wolters

Jouw leven als Loser educatie kinderboek

Jouw leven als loser

Door: Jeff Kinney

De dikste billen van het hele land educatie kinderboek

De dikste billen van het hele land

Door: Diverse auteurs

Herkenbare situaties en gedrag

Educatieve kinderboeken spelen een cruciale rol in het leren van kinderen door herkenbare situaties te presenteren. Door verhalen over dagelijkse gebeurtenissen en activiteiten kunnen kinderen gedrag en vaardigheden leren die ze in hun eigen leven kunnen toepassen. Bijvoorbeeld, een boek over een kind dat leert fietsen of boodschappen doet, helpt kinderen om deze activiteiten beter te begrijpen en te onthouden. Deze verhalen geven kinderen praktische inzichten en leren hen hoe ze verschillende situaties kunnen aanpakken, wat bijdraagt aan hun cognitieve en emotionele ontwikkeling.

Versterken van hechting

Voorlezen uit educatieve kinderboeken is een uitstekende manier om de band tussen ouder en kind te versterken. Samen lezen biedt quality time waarin ouders en kinderen kunnen praten over wat ze hebben geleerd en hun eigen ervaringen kunnen delen. Deze gedeelde momenten bevorderen niet alleen de emotionele band, maar bieden ook de kans om belangrijke waarden en normen over te brengen. Het samen ontdekken van nieuwe informatie en het bespreken van interessante onderwerpen helpt kinderen zich geliefd en gesteund te voelen, wat essentieel is voor hun zelfvertrouwen en emotionele welzijn.

Ontwikkelen van levenslange passie voor leren en lezen

Educatieve kinderboeken kunnen een levenslange passie voor leren en lezen aanwakkeren. Door kinderen op jonge leeftijd bloot te stellen aan boeiende en informatieve boeken, ontwikkelen ze een nieuwsgierige en onderzoekende geest. Deze boeken maken leren leuk en spannend, wat kinderen motiveert om steeds meer te willen weten. Het plezier en de interesse die kinderen ervaren bij het lezen van educatieve boeken, kunnen leiden tot een blijvende liefde voor boeken en een voortdurende drang om nieuwe dingen te ontdekken.

Vroeg aanleren van fundamentele onderwerpen

Educatieve kinderboeken zijn een effectieve manier om kinderen vroeg kennis te laten maken met fundamentele onderwerpen zoals natuurkunde, wiskunde en taal. Door deze complexe onderwerpen op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier te presenteren, kunnen kinderen de basisprincipes beter begrijpen en onthouden. Dit vroege leren helpt hen om sterke cognitieve vaardigheden te ontwikkelen die van pas komen in hun latere schoolcarrière. Bovendien bevorderen educatieve boeken de ontwikkeling van probleemoplossende vaardigheden en kritisch denken, wat essentieel is voor academisch succes en dagelijks leven.

Evenwicht in een digitale wereld

In een tijdperk waarin technologie een grote rol speelt, kunnen educatieve kinderboeken helpen bij het vinden van een goede balans tussen schermtijd en lezen. Hoewel technologie veel voordelen biedt, is het belangrijk dat kinderen ook de waarde van lezen en leren zonder schermen ontdekken. Educatieve boeken bieden een rustgevend en leerzaam alternatief voor digitale activiteiten. Ze helpen kinderen om hun verbeeldingskracht te gebruiken en zich te concentreren zonder de afleiding van technologie. Hierdoor ontwikkelen ze een gezonde balans in hun gebruik van technologie en leren ze de voordelen van beide werelden te waarderen.

Shopping Cart
Naar boven