Een onverwachte Top 10 Nederlandse kinderboeken over de natuur

De natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie en verwondering voor ieder kinderboek en spelen een cruciale rol in het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur bij onze jonge ontdekkingsreizigers. Van de diepe bossen tot de veelkleurige onderwaterwereld, de beste Nederlandse kinderboeken over natuur brengen deze rijke taferelen tot leven.

In deze blogpost onthullen we de top 10 kinderboeken die niet alleen het belang van onze natuurlijke omgeving belichten maar ook avontuur en kennis overdragen. Hier zijn de top 10 Nederlandse kinderboeken die je meenemen op een reis door de adembenemende flora en fauna van onze natuur.

Bekijk ook de top 25 Nederlandse Kinderboekentop 12 kinderboeken over de doodtop 11 mindfulness kinderboeken • top 18 kinderboeken over geld

Top 10 Nederlandse Kinderboeken Over de Natuur

Het Verborgen Leven van Bomen voor Kinderen

Door: Peter Wohlleben

Dit boek is een fascinerende verkenning van het bos, aangepast voor kinderen. Wohlleben onthult de geheimen van bomen met verhalen over familiebanden, communicatie tussen planten en het belang van de natuurlijke wereld.

Vanaf 8 jaar

Dit is mijn tuin!

Door: Vera de Backker en Rob Buiter

In ‘Dit is mijn tuin’ leer je niet alleen de bazige roodborst kennen, maar nog tien andere bekende tuinvogels. Een vrolijk prentenboek voor jonge kinderen en iedereen die van vogels houdt.

Vanaf 3 jaar

Mijn ABC Dierenboek

Door: Koekoek Kinderboek

Dit leuk dierenboek is ontworpen als een veelzijdig leermiddel voor jonge kinderen, zodat ze op twee manieren kunnen genieten en leren van het boek. Op elke pagina staat een prachtige illustratie van blije, vriendelijke dieren, samen met de letter van het alfabet. Onder elke illustratie is er een meezing-versie en een rijmpje zodat je samen met je kind op je eigen manier kunt genieten van dit boek samen.

Vanaf 2 jaar

alfabet_leren_mijn_abc_dierenboek_1

Zaadje

Door: Hector Dexet

Ze noemen me Zaadje. Ik wacht vol ongeduld op het juiste moment en het juiste seizoen… Een klein zaadje vertelt het verhaal van zijn reis en evolutie. Volg hem, til de grote flappen op en ontdek dieren die een voorraad aanleggen, andere die een winterslaap houden, de natuur die ontwaakt, wortels die zich ondergronds ontwikkelen, de flora die zich ontvouwt… Een poëtisch boek met doorkijkgaten en flappen dat de groei van zaad tot bloem uitlegt aan kleine kinderen.

Vanaf 5 jaar

Het dikke boek van onze bijzondere natuur

Door: Ben Hoare

Een avontuurlijk boek dat kinderen meeneemt langs de Nederlandse kustlijn, vol ontdekkingen over de dieren en planten die in en rond onze Noordzee leven.

Vanaf 8 jaar

Mijn Eerste Dierenboek

Door: Koekoek Kinderboek

Met verhalen over bosbewoners groot en klein, is Mijn Eerste Dierenboek een betoverende eerste kennis kennismaking voor kinderen met de dieren van het Nederlandse bos.

Vanaf 3 jaar

mijn eerste dierenboek

Heel kleine beestjes

Door: Hélène Rajcak

Dit boek brengt kinderen dichter bij de micro-wereld van insecten, leerzaam en vol met leuke feitjes over het belang van deze kleine beestjes.

Vanaf 5 jaar

De Geheime Tuin

Door: Frances Hodgson Burnett

Een klassiek verhaal over de genezende kracht van de natuur en hoe deze het leven van een jong meisje verandert. Een inspirerend boek dat de band tussen kinderen en de natuur versterkt.

Vanaf 8 jaar

De Boom met het Oor

Door: Annet Schaap en Philip Hopman

Een magisch verhaal over een boom die luistert naar de zorgen van kinderen. Dit boek leert empathie en het waarderen van de natuurlijke wereld om ons heen.

Vanaf 6 jaar

Ik wil vleugels

Door: Jan Paul Schutten

Van wie hebben al die vogels eigenlijk leren vliegen? En waarom komt een struisvogel niet van de grond, ook al gaat hij op dieet? In Ik wil vleugels vind je de antwoorden, en niet alleen op deze vragen!

Vanaf 5 jaar

Kinderboeken over de natuur bieden een venster naar de wereld buiten en helpen jonge lezers de waarde en schoonheid van onze aarde te begrijpen en te waarderen. Elk boek in deze top 10 is een juweeltje dat het avontuurlijke hart en de nieuwsgierige geest van kinderen zal voeden.

Deel de wonderen van de natuur met je zoon, dochter, neefje, of nichtje. Verrijk hun geest met de pracht van moeder natuur – bijvoorbeeld leuk als Sinterklaascadeau.

Met deze verhalen kunnen zij de liefde voor de natuur ontdekken en dragen zij bij aan de bewustwording van de volgende generatie over het belang van natuurbehoud. Stap in deze wereld van ontdekking en laat je kinderen de wonderen van de natuur door de ogen van deze getalenteerde schrijvers zien.

Bekijk ook de top 12 kinderboeken over de dood om te helpen bij de rouwen

Koekoek! Bekijk hier al onze kinderboeken.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Shopping Cart
Naar boven