het alfabet leren en rijmen

Het Alfabet Leren Voordeelpakket: Rijmen, Leren en Leesplezier

Als het gaat om het leren van het alfabet, gaat er niets boven het plezier van rijmende kinderboeken! Welkom bij ons nieuwste blogartikel waarin we ons Alfabet Leren Voordeelpakket in de schijnwerpers zetten. In dit pakket vind je twee van onze meest geliefde boeken: “Mijn ABC Dierenboek” en “Mijn ABC In & Om het Huis”. Laten we eens kijken waarom deze prachtige boekenbundel de perfecte aanvulling is op de boekenkast van elk kind.

Het Belang van Alfabetisch Leren en Rijm

Dr. Seuss zei ooit:

“Hoe meer dat je leest, hoe meer dingen je zult weten. Hoe meer je leert, hoe meer plaatsen je zult gaan.”

Het leren van het alfabet is een van de eerste stappen in de leesreis van een kind. Het is niet alleen cruciaal voor hun taalontwikkeling, maar het legt ook de basis voor het leren van spelling, schrijven en lezen.

De rol van rijm in het leerproces van kinderen is al lang erkend door opvoeders en onderzoekers. Uit onderzoek blijkt dat rijm helpt bij het ontwikkelen van fonologisch bewustzijn, een belangrijke voorloper van het leren lezen (Bradley & Bryant, 1985). Wanneer kinderen rijmen, leren ze hoe taalklanken werken. Ze leren de geluiden te herkennen die dezelfde zijn en de geluiden die verschillen.

“Mijn ABC Dierenboek” en “Mijn ABC In & Om het Huis”: Een Perfecte Combinatie

In “Mijn ABC Dierenboek” worden kinderen geïntroduceerd in het alfabet via een betoverende wereld van dieren. Elke letter komt tot leven door middel van een speels rijmpje en een prachtige, levendige illustratie van een dier. De unieke en originele illustraties helpen kinderen zich te concentreren, hun verbeeldingskracht te prikkelen en betekenis te geven aan de woorden die ze leren. Van de A van Aap tot de Z van Zebra, kinderen zullen genieten van deze opwindende reis door het alfabet!

Aan de andere kant maakt “Mijn ABC In & Om het Huis” het leren van het alfabet relevant voor het dagelijks leven van kinderen. Door letters en woorden te koppelen aan objecten en plaatsen die ze elke dag tegenkomen, wordt het leren concreet en boeiend. Het helpt kinderen het verband te zien tussen de abstracte wereld van letters en hun eigen vertrouwde wereld.

Unieke en Betoverende Illustraties

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En in het geval van “Mijn ABC Dierenboek” en “Mijn ABC In & Om het Huis”, zijn de afbeeldingen een krachtige tool om leren leuk en boeiend te maken. Het is bewezen dat illustraties bij kinderen leiden tot een beter begrip en geheugenbehoud.

Volgens kinderpsycholoog Dr. Julia Carroll, “kunnen afbeeldingen kinderen helpen een tekst beter te begrijpen door extra aanwijzingen te geven over wat er gebeurt of door de aandacht te vestigen op belangrijke details.” In deze boeken zijn de illustraties met zorg en aandacht voor detail gemaakt, om het verhaal aan te vullen en te verrijken.

De Wetenschap van het Alfabet Leren door Rijm

Er is een reden waarom rijmpjes en liedjes al eeuwenlang worden gebruikt om kinderen te onderwijzen – ze werken! Uit een onderzoek van de Universiteit van Sussex (2011) bleek dat de melodie van rijmpjes en liedjes kinderen kan helpen de woorden te onthouden.

Bovendien hebben de rijmpjes in “Mijn ABC Dierenboek” en “Mijn ABC In & Om het Huis” een vast ritme en een herhalend patroon, wat helpt bij het ontwikkelen van het geheugen en de concentratie van kinderen. Elk boek bevat ook meezingliedjes die het leren van het alfabet nog leuker maken!

Een Geschenk dat Blijft Geven

Het Alfabet Leren Voordeelpakket is meer dan alleen een verzameling boeken – het is een geschenk van kennis en plezier dat blijft geven. Het is een uitstekende keuze voor verjaardagen, feestdagen, of gewoon als een speciaal geschenk. Kinderen zijn dol op de kleurrijke illustraties en de speelse rijmpjes, terwijl ouders de educatieve waarde en de kwaliteit van de boeken waarderen.

Met deze voordeelbundel besparen ouders niet alleen €5 op de boeken en €2.99 aan verzendkosten, maar ze krijgen ook de vreugde om te zien hoe hun kinderen zich vermaken en leren met deze prachtige boeken.

Conclusie

Ons Alfabet Leren Voordeelpakket is meer dan de som van zijn delen. Het combineert plezier, leren, rijm en prachtige illustraties in een pakket dat kinderen zowel onderwijst als vermaakt. Het is een geschenk van liefde, zorg en leren – een dat elke ouder, grootouder, oom, tante of vriend met trots aan een kind zou geven.

Geef vandaag nog het geschenk van lezen met ons Alfabet Leren Voordeelpakket en help een kind op weg naar een leven lang leren! Geef dit prachtige voordeelpakker bijvoorbeeld als kraamcadeau of als Sinterklaasgeschenk.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Shopping Cart
Naar boven