De leukste kinderboeken om cadeau te geven

Cadeauboeken voor kinderen: Maak een kind blij met een boek 

cadeauboeken voor kinderen

Of je nu zoekt naar een prachtig prentenboek, een heerlijk voorleesboek, of een kinderboek vol magie, humor of spanning, je vindt het hier allemaal! 

cadeauboeken voor kinderen
de leukste kinderboeken als cadeau
geef een kinderboek als cadeau
kinderboek cadeau geven
kinderboeken cadeau

geef een kinderboek cadeau

Hier zijn de leukste cadeauboeken tips voor kinderen

Of je nu zoekt naar een prachtig prentenboek, een heerlijk voorleesboek, of een kinderboek vol magie, humor of spanning, hier vind je de beste keuzes. Met deze kinderboeken maak je elk kind blij en geef je een geschenk dat blijft inspireren.

Bij Koekoek Kinderboek koesteren we de passie om jonge geesten te inspireren en een levenslange liefde voor lezen en zelfontdekking te ontsteken.

Top 5 populaire kinderboeken

Met deze boeken maak je ieder kind dolgelukkig

1

kinderboek cadeau 1 de gorgels

De Gorgels

Door: Jochem Myer

Winnaar van de Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 6-9 jaar.
 
Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?
Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

Is het leven niet prachtig!

Door: Max Velthuijs

Een prachtige bundeling van acht complete verhalen van meesterverteller en tekenaar Max Velthuijs, bekend als ‘de vader van Kikker’. Met onder andere de klassieker Kikker is verliefd, Kikker in de kou, Olifant en de tijdmachineen andere bekende verhalen uit Velthuijs’ oeuvre.

Deze luxe, rijk geïllustreerde en verzorgde editie is voorzien van een leeslint en blauw op snee. Alle verhalen zijn voorzien van een inleiding met een inkijkje in het leven van Velthuijs, verbonden met het verhaal.  Een feest om te lezen en om cadeau te krijgen!

kinderboek cadeau 2 is het leven niet prachtig

2

kinderboek cadeau 3

3

Monsterhaai

Door: Paul van Loon

‘Wat was dat?’ zegt Dolfje. Hij grijpt zich vast aan de rand van de boot. Maanlicht schijnt op de golven. Een witte driehoek komt boven het water uit. Dat lijkt de rugvin van een…

Vakantie! Dolfje is met ma, pa, Timmie en Noura op een tropisch eiland. Een parelwit strand, blauwe zee… maar in de baai zwemt een monsterhaai, wordt er gezegd. Is er echt een haai? Als het volle maan is, ontdekken Dolfje en Noura een magische plek en een vervloekte jongen…

De 25e Dolfje Weerwolfje is een razendspannend avontuur op een tropisch eiland. Los te lezen vanaf 8 jaar en een perfect kinderboeken cadeau.

De magische halsband

Door: Thomas van Grinsven

In dit eerste deel, De magische halsband, krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden.

Een vrolijk en kleurrijk verhaal vol humor en spanning. Met heel veel tekeningen en strippagina’s. Het eerste boek in een nieuwe serie over je favoriete YouTube-helden. Dit móet je gelezen hebben!

Dit boek is tevens een perfect cadeau voor elk kind dat van spannende avonturen houdt! Ter gelegenheid van een verjaardag, sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar.

4

5

Van wie zijn deze billen?

Door: Thorsten Saleina

Van wie zijn deze billen? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud en zorgt voor eindeloos plezier en interactie tussen ouders en kinderen. De kleurrijke illustraties en verrassende elementen maken het tot een favoriet voor elke lees- en speelsessie.

Favorieten van eigen bodem

Onze eigen kinderboeken top 5

1

dinosaurus kinderboek

Dinosaurussen & prehistorisch leven

Laat je kinderen meeslepen in een wereld vol wonderen en avontuur met dit prachtige dinosaurus kinderboek. Het boek barst van de schattige rijmpjes over fascinerende dinosaurussen. Leer samen met je kind over de prehistorie! Ontdek samen hoe de aarde er miljoenen jaren geleden uitzag. Dit dinosaurus kinderboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. En is perfect om hun interesse in de prehistorie en wetenschap te wekken.

Ga mee op ontdekkingsreis in de prehistorie met dit prachtige dinosaurus kinderboek vol kleurrijke afbeeldingen en leuke rijmpjes over dinosaurussen! Leer alles over de bekendste soorten en ontdek hoe ze eruit zagen, leefden, wat ze aten, en nog veel meer.

Ons zonnestelsel

Dit kinderboek over het zonnestelsel is een educatief en leerzaam boek dat perfect is voor kleine astronauten vanaf 3 jaar. Het boek is gevuld met leuke, uitdagende rijmpjes die het leren over ons zonnestelsel leuker en makkelijker maken. Naast de rijmpjes bevat het boek ook veel feiten over ons zonnestelsel en alle planeten die er deel van uitmaken.

De prachtige afbeeldingen van onze planeten in het boek maken het mogelijk om als het ware door de ruimte te reizen en alle planeten van dichtbij te bekijken. Van de kleinste planeet tot de grootste, elk detail wordt duidelijk weergegeven, waardoor kinderen kunnen leren over de vormen, kleuren en kenmerken van elke planeet.

kinderboek zonnestelsel

2

het dikke zeedieren kinderboek

3

Het dikke zeedieren kinderboek

Speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar belooft dit boek een vrolijke en leerzame tocht die zowel het hart als de geest van jonge ontdekkingsreizigers zal doen overstromen. Elke pagina van “Het dikke zeedieren kinderboek” onthult interessante weetjes en geheimen over een bijzonder zeedier. Deze weetjes zijn speels verpakt in levendige en pakkende verhaaltjes en rijmpjes.

Van de speelse dolfijn en de indrukwekkende walrus tot de kleurrijke clownvis en de elegante zeeschildpad, elk zeedier wordt met liefde geportretteerd. Dit kinderboek over zeedieren is een feest om te lezen. Het wakkert de nieuwsgierigheid en fantasie van kinderen aan over het leven onder water. Duik in de diversiteit van het zeeleven en de bijzondere eigenschappen van elk zeedier. Of het nu gaat om zwemmen met een dolfijn of het leren over de verdedigingsmechanismen van een kogelvis. Ieder verhaal biedt een speelse en rijke leerervaring.

Mijn allereerste voertuigenboek

Dit dikke kinderboek over voertuigen van maar liefst 105 pagina’s is speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen vanaf 2 jaar. Wil jij samen met je peuter de fascinerende wereld van voertuigen ontdekken? Samen gaan we op een kleurrijke en avontuurlijke reis langs 50 verschillende voertuigen, van auto’s en treinen tot vliegtuigen en boten.

Elk hoofdstuk in dit boek bevat een kort, boeiend verhaaltje over een specifiek voertuig. De verhalen zijn eenvoudig geschreven. Met korte zinnen en alledaagse woorden die gemakkelijk te begrijpen zijn voor jonge kinderen. Wat dit boek extra leuk maakt, zijn de interactieve elementen die kinderen uitnodigen om vragen te beantwoorden en geluiden na te bootsen. Dit helpt om kinderen hun verbeelding te laten gebruiken.

mijn eerste voertuigenboek

4

kinderboek over dieren

5

De dieren van de jungle

Dit prachtige kinderboek over dieren neemt de allerkleinsten mee op een magisch avontuur door de weelderige jungle, waar ze kennismaken met enkele van de meest fascinerende dieren die onze planeet rijk is. Speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar, biedt dit boek een speelse en educatieve reis die zowel het hart als de geest van jonge kinderen zal verrijken.

Elke bladzijde van “De Dieren van de Jungle” onthult een ander dier in zijn natuurlijke habitat, gepresenteerd door levendige en boeiende rijmpjes en verhaaltjes. Van de gestreepte tijger, de grote olifant met zijn zwiepende slurf, tot de koninklijke leeuw en de sierlijke vlinder, elk dier wordt tot leven gebracht door middel van eenvoudige en charmante teksten die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden zijn voor kleine kinderen.

koekoek kinderboek stel zelf je kinderboeken bundel samen mobiel

* Voeg simpelweg twee of meer boeken toe aan je winkelwagentje en je korting wordt automatisch berekend tijdens het afrekenen

Mooie boeken om cadeau te geven

een mooi geschenk voor ieder kind
kinderboek over voertuigen

Rover rijdt rond

Door: Koekoek Kinderboek

Ssst! De tijger slaapt

Door: Britta Teckentrup

kinderboek cadeau he wie zit er op de wc

Hé, wie zit er op de wc?

Door: Harmen van Straaten

De leukste voorleesboeken

betoverende boeken voor het voorlezen
1. top 25 kinderboeken pluk van de petteflet

Pluk van de petteflet

Door: Annie M.G. Schmidt

kinderboek alfabet leren

Mijn ABC Dierenboek

Door: Koekoek Kinderboek

5. top 25 kinderboeken gruffalo

De Gruffalo

Door: Julia Donaldson

voorleesboek kikker mijn mooiste voorleesboek

Mijn mooiste voorleesboek

Door: Max Velthuijs

De mooiste prentenboeken

geef een prentenboek cadeau

Kinderboeken over emoties & gevoelens

kinderboeken voor ontwikkeling & groei
de toverdoos

De toverdoos

Door: Marneta Viegas

Het no-nonsense meditatie boek voor kinderen

Door: Steven Laureys

kinderboek over mindfulness

Mindfulness & meditatie
voor kinderen

Door: Koekoek Kinderboek

Educatieve kinderboeken

de leukste koekoek kinderboeken om cadeau te geven
kinderboek over geld

Het grote geldboek voor kinderen

Dit kinderboek over geld is een vrolijk en leerzaam avontuur speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Het boek biedt een speelse gids in de wereld van geld, vol met korte, aansprekende verhaaltjes en originele, kleurrijke illustraties. 

Pop-up Dinosaurussen

Pas op! Als je dit boek opendoet, komen er dinosaurussen uit. Enorm grote, piepkleine, hongerige en een die heel, heel veel lawaai maakt. Deze pagina’s zitten vol met kleurrijke illustraties en verrassende pop-ups die elke dinosaurus tot leven brengen. 

mijn eerste planeten kinderboek

Mijn eerste planetenboek

Met dit kinderboek over de ruimte, het heelal, en planeten beleven kinderen een avontuurlijke en leerzame reis door de ruimte, vol met spannende feiten en prachtige verhalen. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan! Neem je raketrijbewijs mee en ga met ons mee op ruimtereis door de melkweg. 

Leuke cadeautjes

op zoek naar een leuk kinderboekencadeau?
dog man alle honds aan dek

Dog Man – Alle honds aan dek

Door: Dav Pilkey

24 . top 25 kinderboeken vlieg op dikke bromvlieg

Vlieg op dikke bromvlieg!

Door: Loes Riphagen

De regels van floor nooit denken dat rijk worden makkelijk is

De regels van Floor

Door: Marjon Hoffman

Laat je verder inspireren

Laat je inspireren door een van onze vele artikelen over kinderboeken, hulpmiddelen voor ouders, en meer…

Een kinderboek als cadeau: een blijvende herinnering

Kinderboeken zijn niet zomaar een cadeau; ze zijn een bron van blijvende herinneringen. Wanneer je een boek aan een kind geeft, geef je een verhaal dat keer op keer opnieuw beleefd kan worden. Deze herhaling zorgt ervoor dat het boek een speciaal plekje krijgt in de herinneringen van het kind, en vaak zal het kind op latere leeftijd nog steeds warme gevoelens hebben voor het boek en de gever. Deze blijvende band maakt een kinderboek tot een bijzonder en persoonlijk cadeau.

Stimulatie van verbeelding en creativiteit

Kinderboeken prikkelen de verbeelding en creativiteit van jonge lezers. Door middel van verhalen en illustraties worden kinderen meegenomen naar nieuwe werelden, kennismaken met verschillende personages en beleven spannende avonturen. Dit stimuleert hun fantasie en helpt hen om creatief te denken. Een kinderboek cadeau geven betekent dus ook een investering doen in de creatieve ontwikkeling van een kind, wat essentieel is voor hun groei en leerproces.

Educatief en leerzaam

Naast het plezier dat boeken bieden, hebben ze ook een educatieve waarde. Verhalen kunnen kinderen belangrijke levenslessen leren, zoals het belang van vriendschap, moed en doorzettingsvermogen. Daarnaast kunnen boeken kinderen kennis bijbrengen over verschillende onderwerpen, van natuur en ruimte tot geschiedenis en wetenschap. Een kinderboek als cadeau helpt kinderen om te leren terwijl ze genieten van het lezen, waardoor het zowel leuk als leerzaam is.

Bevordering van taalontwikkeling

Lezen speelt een cruciale rol in de taalontwikkeling van kinderen. Door regelmatig voorgelezen te worden of zelf te lezen, breiden kinderen hun woordenschat uit en verbeteren ze hun taalvaardigheden. Dit komt hen ten goede in hun verdere educatie en communicatie. Een kinderboek cadeau geven ondersteunt deze taalontwikkeling en helpt kinderen om beter te leren lezen en schrijven, wat een solide basis legt voor hun toekomstige academische successen.

Versterken van de band tussen ouder en kind

Voorlezen creëert een speciale band tussen ouder en kind. Het gezamenlijke leesmoment is een gelegenheid voor ouders om quality time door te brengen met hun kinderen, wat de emotionele band versterkt. Deze momenten van samen lezen en ontdekken zijn waardevol en onvergetelijk. Door een kinderboek cadeau te geven, bijvoorbeeld voor een verjaardag, voor de kerst, als Sinterklaasgeschenk, of gewoon zomaar, geef je niet alleen een boek, maar ook de mogelijkheid voor kostbare tijd samen, waarbij zowel ouder als kind genieten van het verhaal en elkaars gezelschap.

Shopping Cart
Naar boven