kinderboeken over het Dagelijks leven
Dagelijks levens
kinderboeken over dieren en de natuur
Dieren & natuur
educatieve kinderboeken icoon
Educatief
kinderboeken over emoties en gevoelens
Emoties & gevoelens
Kinderboeken over geschiedenis
Geschiedenis
kinderboeken groei ontwikkeling
Groei & ontwikkeling
kinderboeken leren lezen icoon
Leren lezen
financieel onderwijs voor kinderen leren omgaan met geld kinderboek

Financiële opvoeding: 19x kinderboeken over geld per leeftijdsgroep

Het belang van financiële opvoeding voor kinderen kan nauwelijks worden overschat. In een wereld waar financiële beslissingen van cruciaal belang zijn voor het welzijn op de lange termijn, is het essentieel dat kinderen van jongs af aan leren hoe ze verstandig met geld om kunnen gaan. Dit artikel duikt in het hart van financiële opvoeding, met een focus op hoe ouders dit belangrijke pad kunnen bewandelen, gebruikmakend van kinderboeken over geld die zijn afgestemd op de leeftijd van hun kinderen. Dit alles in lijn met de beproefde richtlijnen van het Nibud op financiële opvoeding.

Statistieken en studies tonen keer op keer aan dat een vroege introductie in financiële geletterdheid de kans op financiële problemen in de latere levensfases aanzienlijk vermindert. Als ouder heb je de unieke kans, en sommigen zouden zeggen de plicht, om je kinderen voor te bereiden op financiële zelfstandigheid. Maar de vraag blijft: hoe pak je dit aan?

Een effectieve methode is het integreren van financiële opvoeding in het dagelijkse leven door middel van speciaal ontworpen kinderboeken over geld. Deze boeken zijn niet alleen educatief, maar ook uiterst boeiend, waardoor kinderen spelenderwijs leren over de waarde van geld, sparen, investeren, en zelfs over het ondernemerschap. Het mooie van deze aanpak is dat er boeken beschikbaar zijn voor verschillende leeftijdscategorieën, wat cruciaal is omdat de financiële begrippen en lessen het beste worden begrepen wanneer ze aansluiten bij de cognitieve ontwikkelingsfase van het kind.

Daarom is onze lijst gerankschikt op leeftijd:

» Kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 6 jaar
» Kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 8 jaar
» Kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 10 jaar
» Kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 12 jaar
» Kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 13 jaar
» Kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 16 jaar
» Bonus: Boeken over geld & hulpmiddelen voor ouders

Door kinderboeken over geld in te delen per leeftijdscategorie, zorgen we ervoor dat de informatie niet alleen toegankelijk is, maar ook retentie bevordert. Voor jonge kinderen kunnen de boeken zich richten op eenvoudige concepten zoals sparen voor een speelgoedje, terwijl voor oudere kinderen meer complexe onderwerpen zoals budgettering en het belang van investeren aan bod kunnen komen. Deze progressieve benadering van financiële opvoeding zorgt ervoor dat kinderen opbouwen op wat ze al weten, wat bijdraagt aan een solide financiële basis die hen door hun hele leven zal dragen.

Als gezegd zijn dit artikel en de aanbevolen kinderboeken volledig in lijn met de Nibud-richtlijnen op financiële opvoeding. Het Nibud, een onafhankelijk voorlichtingsinstituut op het gebied van huishoudfinanciën, biedt waardevolle inzichten en richtlijnen die de basis vormen voor een gezonde financiële opvoeding. Door deze principes te volgen, kunnen ouders erop vertrouwen dat ze hun kinderen de beste start geven op hun reis naar financiële zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Hier volgt een lijst van zorgvuldig geselecteerde kinderboeken die zullen helpen bij de financiële opvoeding en het leren omgaan met geld voor kinderen. Zoals omschreven wordt in ons uitgebreide artikel met 9 belangrijke tips voor financiële opvoeding van kinderen, is het belangrijk om een kinderboek uit te zoeken wat past bij de leeftijd van het kind.

De 19 beste kinderboeken over geld

Leer je kind vandaag nog omgaan met geld voor een gezonde financiële opvoeding

Zakgeld is de eerste stap in de financiële opvoeding van kinderen, waarbij ze leren budgetteren binnen een vast bedrag, de waarde van geld begrijpen en binnen een bepaalde periode rondkomen. Dit leert ze onderscheid te maken tussen noodzakelijke uitgaven en wensen, een essentiële vaardigheid voor later wanneer ze hun uitgaven moeten afstemmen op hun financiële middelen. Het maakt duidelijk dat niet alles mogelijk is en dat keuzes gemaakt moeten worden: als het geld op is, is het op. Hieronder vindt je de beste kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 6 jaar:

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Door: Marianne Busser

Bij Koekoek Kinderboek geloven we dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met leuke en leerzame kinderboeken, simpelweg omdat belangrijkste concepten als geld heel gemakkelijk te introduceren zijn op vroege leeftijd en net zo leuk zijn als andere kinderen boeken. Daarom zetten wij Opa en Oma Oelewapper bovenaan de lijst. Dit kinderboek over geld kan gelezen worden met kinderen vanaf 3 jaar.

Opa en Oma hebben € 100.000,- gewonnen! Maar wat moet je met zoveel geld als je alles al hebt? Ze komen er niet uit. Tot Jetje en Joep bij hun tante aankomen en zij hard zit te snikken – haar huisje wordt binnenkort gesloopt! Maar dan bedenken opa, oma, Jetje en Joep stiekem een plan waarbij al dat geld heel goed van pas komt.

beste kinderboeken over geld  Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Het grote geldboek voor kinderen

Door: Koekoek Kinderboek

In dit prachtige geïllustreerde kinderboek over financiële opvoeding wordt de wereld van geld eenvoudig uitgelegd. Het grote geldboek voor kinderen is al geschikt voor kinderen vanaf 5 en is daarom een perfecte keuze. Dit uitgebreide kinderboek biedt een speelse gids in de wereld van geld, vol met korte, aansprekende verhaaltjes en originele, kleurrijke illustraties. Elk verhaal is een venster naar belangrijke geldconcepten, aangepast aan de belevingswereld van uw kind.

kinderboek over geld

Het te gekke geldboek

Door: Arwen Kleyngeld

Het is er altijd, wordt over de hele wereld gebruikt en iedereen kent het: geld. Geld ligt aan de basis van heel veel dingen die we elke dag doen en gebruiken. Hoe zou het zijn als je er héél erg veel van had of juist heel weinig? En wat als je alles weg zou geven? Geld kan te gek zijn, maar ook gekmakend of waardeloos. Het kan je rust geven of juist veel stress bezorgen. Je kunt er hele mooie en hele lelijke dingen mee doen. Eigenlijk is geld van alles. Maar een ding is het niet: saai!

Ontdek meer kinderboeken door te zoeken op onderwerp:

Het leren sparen voor grotere aankopen is cruciaal in de financiële educatie van kinderen, voorbereidend op toekomstige financiële planning. Het is essentieel kinderen te leren geld opzij te zetten voor dergelijke uitgaven en voor noodgevallen, vooral als ze ouder worden. Ontdek de top kinderboeken over geld voor kinderen van 8 jaar en ouder, gericht op deze belangrijke spaarlessen.

Geld is gek!

Door: Bas Rompa

Sofie ontdekt zelf dat materiële rijkdom slechts één vorm van rijk zijn is. Sofie, Wafaa en Teun maken een groepswerk voor school. Wat betekent ‘rijk zijn’ precies? Wanneer ben je rijk of wanneer voel je je rijk? Met wie vergelijk je jezelf? En maakt geld gelukkig? Ze komen tot verrassende conclusies. Tussendoor vind je in dit boek allerlei weetjes over geld en rijkdom, bijvoorbeeld over hoeveel zakgeld andere kinderen krijgen en hoeveel kans je hebt om de lotto te winnen.

Wees blij dat er geld is

Door: Alex Woolf

Kun je je een wereld voorstellen zonder geld? Hoe zou je aan eten komen, aan kleren en andere dingen die je nodig hebt? Geld is enorm handig. Maar geld is er niet altijd geweest. Het moest uitgevonden worden. In dit boek lees je over de geschiedenis van geld, van ruilhandel, via munten en biljetten naar elektronisch geld. En over de vele manieren waarop geld onze wereld heeft veranderd.

Goed met geld – Wat is geld?

Door: Ben Hubbard

Luuk snapt er niets van. Iedereen koopt van alles, maar je ziet nooit geld! Dan krijgt Luuk op zijn verjaardag via de post wat contant geld van zijn tante. Wat zal hij ermee doen? Veel mensen zeggen dat de wereld niet zonder geld kan. Maar wat ís geld dan? Waar heb je geld voor nodig? Waarom is het belangrijk dat je goed met geld omgaat? In de serie Goed met geld lees je het!

Op 10-jarige leeftijd is het openen van een bank- en spaarrekening, in combinatie met het gebruik van mobiel en internetbankieren, een waardevolle stap in financiële educatie. Dit introduceert online bankieren en biedt een overzicht van financiën. Overweeg het zakgeld digitaal over te maken, wekelijks voor kinderen tot 12 jaar en maandelijks daarna. Vind hier de beste geldgerelateerde kinderboeken voor kinderen vanaf 10 jaar.

Geld

Door: Rashmi Sirdeshpande

Cash. Poen. Money. Doekoe. Alles wat je moet weten over hoe je het spaart, leent, verdient, weggeeft, investeert en doneert vind je in ‘Geld’ van Rashmi Sirdeshpande, een superhandig boek voor investeerders in de dop. Of je nou je eigen bedrijf wilt beginnen, lekker wilt gaan shoppen, al je centen wilt sparen of ze juist wilt uitgeven aan iets waar je al eeuwen van droomt: met geld kan het allemaal. Duik samen met voormalig topadvocaat Rashmi Sirdeshpande in de fascinerende wereld van geld en ontdek wat het is, waarom het belangrijk is, hoe je het uitgeeft en hoe je het kunt laten groeien.

Wat Kost Dat?!

Door: Marga van Zundert

Samenwerking met de Kinderuniversiteit, voor kinderen vanaf 9 jaar die zeer goed kunnen lezen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden wordt uitgelegd waarom geld bestaat en hoe de euro meer of minder waard kan worden. Een profvoetballer verdient meer dan een meester of een juf, maar waarom eigenlijk? De professoren geven uitleg en tips over hoe jij rijk kan worden. Maar ze leren ook dat meer geld niet altijd gelukkiger maakt en wat eerlijk verdienen betekent.

De geldfabriek

Door: Franka Rolvink Couzy

Vanaf 2007 deed Franka verslag van de kredietcrisis en zag dat veel ouders tot hun schrik torenhoge schulden hadden opgebouwd. De verleiding in de goede jaren daarvoor hadden ze niet kunnen weerstaan en de gevolgen hadden ze niet voorzien. Miljoenen kinderen moesten met hun ouders hun huis uit. Uit deze ervaring is het literaire verhaal van De Geldfabriek gekomen. Franka wil dat kinderen op jonge leeftijd leren wat de gevolgen zijn van schuld, zodat ze zelf later verstandige en bewsute keuzes maken. De Geldfabriek is razend spannend en heerlijk vlot opgeschreven, zodat kinderen het boek niet als een geld les ervaren, maar als een fijn boek.

Een eerste kennismaking met Bitcoin voor kinderen

Door: Koekoek Kinderboek

Zoals je van ons gewend bent, vinden we bij Koekoek Kinderboek vroegtijdige blootstelling aan belangrijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld geld erg belangrijk. Daarom hebben we een boek ontworpen wat kinderen vanaf 9 á 10 jaar op een eenvoudig te begrijpen manier introduceert aan bitcoin, blockchain, crypto, en meer.

Dit boek is de perfecte introductie voor kinderen vanaf 9 á 10 jaar om kennis te maken met een technologie die een grote rol in hun samenleving gaat spelen; Bitcoin. Om goed te leren omgaan met geld en nieuwe technologieën en betaalmiddelen zoals Bitcoin te begrijpen, kun je niet vroeg genoeg beginnen.

In dit kinderboek over Bitcoin geld wordt in eenvoudig te begrijpen taal uitgelegd hoe het geldsysteem werkt, wat de problemen zijn met dit systeem, en waarom mensen zoeken naar nieuwe oplossingen zoals Bitcoin. We nemen je mee op avontuur door de wonderlijke wereld van digitale munten en blockchain-technologie.

kinderboek over bitcoin

Kleedgeld introduceert geavanceerdere financiële planning en zelfstandigheid, inclusief online uitgaven en het belang van veiligheid. Bekijk onze aanbevolen kinderboeken over geld voor kinderen vanaf 12 jaar, die deze financiële verantwoordelijkheden ondersteunen.

Ik stuur je een tikkie

Door: Johanneke Mijnhardt

Wat doe je als je achtjarige alweer z’n zakgeld aan snoep heeft opgemaakt? Hoe moet je reageren wanneer je puber z’n telefoon kapot heeft laten vallen? Leren kinderen de waarde van geld nog wel kennen als ze je om de haverklap een tikkie sturen?

In Ik stuur je een tikkie bespreekt econoom (én moeder van twee tieners) Johanneke Mijnhardt een breed scala aan financiële opvoeddilemma’s. Met sprekende voorbeelden uit de praktijk, concrete tips en praktische oefeningen leert ze je in zeven stappen hoe je je kind een gedegen financiële opvoeding geeft. De stappen zijn gebaseerd op karaktereigenschappen zoals zelfbeheersing, doorzettingsvermogen maar ook nieuwgierigheid. Ze vormen de basis van een rijk leven.

Financieel bij de hand

Door: Anske Plante

Dit boek helpt ouders hoe ze hun kinderen leren omgaan met geld. Het boek bestaat uit twee delen, een deel voor ouders en een deel voor kinderen. Ouders krijgen achtergronden en tips en hulpmiddelen om hun kind stap voor stap te begeleiden naar financiële zelfstandigheid. Kinderen hebben hun eigen deel in dit boek, waarin ze lezen hoe je uitkomt met je zakgeld, een plan kunt maken om te sparen voor iets groots, of, als ze wat ouder zijn, hoe ze overzicht krijgen over hun eigen bankrekening, en meer.

Je geld of je leven

Door: Alvin Hall

Geld… Waar komt het vandaan? Hoe ga je met geld om? Waarom gebruiken mensen het? En wat is er zo interessant aan interest? Nog nooit was leren zo’n fluitje van een cent! Een speelse kennismaking met de wereld van geld en economie. Ontdek de geweldige geschiedenis van het geld. Maak kennis met de mensen die weten hoe het geld rolt, verken de markt en leer hoe die euro’s in je zak zich kunnen vermenigvuldigen. Helder uitgelegd met praktische voorbeelden. Boordevol kleurenfoto’s en illustraties.


Een bijbaan geeft praktische ervaring met geldzaken, zoals loonadministratie en belastingen, cruciaal voor financiële zelfstandigheid. Geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar, met regels variërend per leeftijd. Ontdek kinderboeken over geld voor tieners vanaf 13 jaar die deze concepten verkennen.

De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd

Door: Eddie Reynolds

In dit boek maak je op een begrijpelijke en visuele manier kennis met de wereld van het geld en worden de belangrijkste begrippen eenvoudig uitgelegd. Hoe is geld ontstaan? Hoe werkt een bank? Wat zijn aandelen en obligaties? Wat betekent inflatie? Waarom gaan sommige bedrijven failliet? En maakt geld gelukkig? Ontdek het antwoord op deze en een heleboel andere vragen in De wereld van het geld. Inclusief een heleboel infographics en illustraties.

Van boswachter tot Youtuber

Door: Arwen Kleyngeld

Wat moet je doen om illusionist te worden? En hoe is het om een stuntman te zijn? In Van boswachter tot YouTuber staan zo’n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen. De vrolijke illustraties van Marijke Klompmaker en de luchtige toon van Arwen Kleyngeld benadrukken hoe leuk werk kan zijn, maar de schrijvers geven ook realistische tips. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen en talenten.

Bennies Bijbaan Alleskunner

Door: Michiel van de Vijver

Voor de stripboekenfans onder ons! De enthousiaste Bennie houdt van aanpakken! Duiker, lijfwacht, agent of imker, hij neemt elk baantje aan. Bundelingen met veel grappige strips over deze alleskunner. De enthousiaste Bennie steekt graag zijn handen uit de mouwen. Of hij nou strandwacht, model of astronaut is, hij maakt zich graag nuttig. Daarbij is niks hem te gek! Dit boekt is al geschikt voor kinderen van 10 jaar, maar is eigenlijk voor alle ieder kind die van strips houdt.

Rond 16 jaar maken kinderen grotere uitgaven, zoals vakanties of scooters. Het is belangrijk hen te leren omgaan met waardevolle aankopen en het concept afschrijving. Moedig aan tot het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Vind de beste kinderboeken over geld voor jongeren vanaf 16 jaar, gericht op deze financiële vaardigheden.

Rijke pa arme pa

Door: Robert Kiyosaki

Dit wereldberoemde boek voor jong en oud is een van onze favorieten! In ‘Rijke pa, arme pa’ ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat een hoog inkomen een voorwaarde is om rijk te worden, betwist hij de overtuiging dat uw huis tot de activa behoort, laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen vertrouwen als het om financieel onderwijs en geld gaat, legt hij uit wat activa en passiva zijn, en geeft hij u en uw kinderen een andere kijk op wat u nodig heeft voor een gezonde financiële toekomst wilt geven.

De Duivel te slim af zijn

Door: Napoleon Hill

In de klassiekere ‘De Duivel te slim af zijn’ laat Napoleon Hill zien welke mindset nodig was voor het financiële succes dat hij in ‘Think and Grow Rich’ beschrijft. Dit boek werd nog voor de Tweede Wereldoorlog geschreven, maar werd destijds te controversieel gevonden voor publicatie en is pas recent herontdekt. Het is verrassend actueel, doordat Hill deelt wat hij leerde van zijn worstelingen in turbulente tijden – de industriële revolutie en de economische crisis van de jaren dertig. Hill beschrijft de innerlijke strijd die ieder mens wel eens ervaart en ontfutselt de Duivel het geheim van hoe hij mensen in zijn greep krijgt: door angst, woede, uitstelgedrag en afgunst. Zo leidt de Duivel ons af van ons werkelijke doel. Maar door onze zwakten en angsten onder ogen te zien, kunnen we onze dromen waarmaken.

Miljonair met een gewone baan

Door: Oeds-Jan Postma

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt. Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.

Het begrijpen van geldzaken kan voor kinderen best een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste boek over geld is een belangrijke stap in dit leerproces. Deze boeken zijn niet alleen verhalen; het zijn tools die zowel kinderen als ouders helpen met het begrijpen en omgaan van geld.

De top 19 die wij voor je hebben samengesteld over geld en financieel onderwijs bevatten elk met hun eigen manier om belangrijke geldlessen over te brengen. Het is belangrijk dat je een boek kiest dat past bij de leeftijd en het begripsniveau van je kind. Deze boeken bieden een veilige omgeving voor kinderen om te leren over geld, op een manier die ze kunnen begrijpen en verwerken.

Samen deze boeken lezen kan ook de band tussen jou en je kind versterken. Het is een mooie kans om gesprekken te hebben en samen dingen te ontdekken, waardoor je een beter inzicht krijgt in de gedachten en gevoelens van je kind. Dit samen lezen en leren kan jullie relatie echt verdiepen.

Veel succesvolle mensen benadrukken het belang van het beheersen van emoties en het toepassen van mindfulness technieken als een sleutel tot succes. Door kinderen al vroeg kennis te laten maken met deze ideeën, help je ze niet alleen een financiële basis te leggen, maar ook een sterke emotionele en mentale basis voor succes in het leven.

Omdat we dit onderwerp zo belangrijk vinden, hebben we ook een paar topboeken voor jou als ouder geselecteerd. Deze boeken bieden inzichten en strategieën om jou en je kinderen te ondersteunen op jullie financiële reis. Neem een kijkje bij onze aanbevelingen hieronder en geef jezelf en je kinderen de middelen voor een financieel gezonde toekomst.

Maak je kind financieel onafhankelijk

Door: Christoph Cohen

Financiële onafhankelijkheid. Het mooiste cadeau dat je je kind kunt geven. Een leven zonder zorgen om geld, geen stress van een drukke baan en alle tijd om eigen dromen na te jagen. Wat gun je je kind nog meer? Christoph J. Cohen laat je zien dat het echt haalbaar is, door op tijd te beginnen met vermogensopbouw en naar een concreet doel toe te werken. Zet die eerste stap met dit boek! Als jonge ouder heb je veel verantwoordelijkheden en onzekerheden. Kan je kind later wel studeren? Is wonen straks nog wel te betalen? Je gunt je kind een minstens zo mooi leven als dat van jezelf, maar voor een gemiddeld inkomen worden dit soort basiszaken steeds onbetaalbaarder. Wat kun je doen? De FIRE-beweging (Financial Independent, Retire Early) maakt de laatste jaren een grote opmars. Het idee van financiële onafhankelijkheid spreekt veel mensen aan. Maar voor velen is dit een onhaalbaar doel. FIRE voor je kind is echter veel realistischer: dat geeft veel meer tijd om het benodigde inkomen te vergaren en te laten groeien tot een vermogen. Blijf je dromen over het winnen van de loterij, of kom je zelf in actie?

Haal alles uit uw geld

Door: Luc van den Borre

Is het bon ton om te zeggen dat geld niet belangrijk is? Of is het juist onverstandig de neus op te halen voor het slijk der aarde? Veel mensen weten weinig over geld omdat ze ervan overtuigd zijn dat alles met betrekking tot financiën saai en/of ingewikkeld is. Ze doen dan ook geen moeite om er enige kennis over te vergaren. Nochtans zouden drie Belgen op vier meer geld verdienen of bezitten als ze nog maar de basisbeginselen van geld, sparen, beleggen en belastingen zouden beheersen. Dit boek zal ervoor zorgen dat ook u bij die Belgen zult horen die meer, misschien zelfs alles, uit hun geld halen. Want één ding staat vast: als u zich niet interesseert voor uw geld, dan doen anderen dat wel. En die anderen hebben niet altijd uw belangen voor ogen.

Sparen? Kinderspel

Door: Liesje Vanneste

Onderzoek toont aan dat kinderen tegen de tijd dat ze 7 jaar worden al gewoontes hebben aangeleerd die bepalen hoe ze later met geld zullen omgaan. Dit boek leert je hoe je je kind kunt helpen opgroeien tot iemand die zijn of haar leven financieel in handen heeft. Sparen? Kinderspel biedt een antwoord op talloze prangende (geld)vragen waarmee je als ouder vroeg of laat worstelt: Is het erg als mijn kind materialistisch is? Op welke leeftijd start ik best met zakgeld en hoeveel geef ik dan in godsnaam? Geef ik mijn tienjarige al een gsm? Wat is de impact van reclame en sociale media op onze kinderen? Hoe ga ik om met vragen als ‘Zijn wij rijk of arm?’

Tegelijkertijd is het een doeboek boordevol leuke activiteiten waarmee je je kinderen spelenderwijs kunt laten kennismaken met geld. Zo leren ze hun eigen (chocolade)munten maken en ontdekken ze het verschil tussen iets willen en iets nodig hebben. Je krijgt ook een hele lijst tips voor leerzame uitstapjes en gezelschapsspelletjes. Tot slot krijg je toegang tot online visuals (zoals kleurprenten) die je kind leren sparen. Het boek is bestemd voor ouders met kinderen tot en met 12 jaar. Het is zo ingedeeld dat je afhankelijk van de leeftijd van je kind concreet aan de slag kan.

Bekijk ook: Top 25 Nederlandse KinderboekenTop 10 kinderboeken over de natuurTop 12 kinderboeken voor rouwverwerkingtop 20 leukste kinderboeken over voertuigen de leukste kinderboeken over dinos

Koekoek! Bekijk hier al onze kinderboeken.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Shopping Cart
Naar boven