Dagelijks leven

Op zoek naar leuke kinderboeken over dagelijks levens?

Laat je inspireren door professor Pruts, vier samen met Kikker je verjaardag, en leer de lekkerste recepten! Lees over herkenbare onderwerpen uit het dagelijkse leven en verplaatst je in de situaties die de personages meemaken.

Laat je inspireren door professor Pruts, vier samen met Kikker je verjaardag, en leer de lekkerste recepten! Lees over herkenbare onderwerpen uit het dagelijkse leven en verplaatst je in de situaties die de personages meemaken.

Dagelijks leven

Kinderboeken over dagelijks leven

Het dagelijks leven vormt een rijke inspiratiebron voor kinderboeken die de gewone dingen in het leven vieren. Neem je kinderen mee op de kleine en grote avonturen van het dagelijks leven. Of je nu samen boodschappen doet, een ritje maakt in de auto, of een heerlijke maaltijd bereidt, deze momenten zijn perfect om de waarde van dagelijkse routines en het belang van familiebanden te benadrukken. 

Wist je dat de alledaagse activiteiten vaak de beste leerervaringen bieden? Tijdens deze momenten krijgen kinderen de kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen en te leren over verantwoordelijkheden en samenwerking. Boeken over het dagelijks leven brengen deze thema’s tot leven en bieden zowel plezier als waardevolle lessen. Laat je inspireren door een van de vele boeken die het dagelijks leven en zijn kleine wonderen vieren, en ontdek hoe bijzonder deze momenten kunnen zijn. Of je nu samen een boek leest over een dag in het leven van een kind of geniet van verhalen die de eenvoud van het dagelijkse benadrukken, deze boeken maken de alledaagse ervaringen nog specialer.

Op deze pagina:

Top 5 boeken over dagelijks leven

de leukste kinderboeken over dagelijks leven

1

De Nietsmachine

Door: Stefan Wolters

Grappig prentenboek over je talenten ontdekken, het altijd druk hebben, en… nietsdoen! Professor Pruts is een uitvinder van NIETS! Geen van zijn uitvindingen doet iets. Maar dan heeft hij een geniaal idee: de Nietsmachine! Een machine die niets, maar dan ook helemaal niets doet. Want: niets moet ook gedaan! Maar wie zou zo’n Nietsmachine kunnen gebruiken…?

Kikker is jarig

Door: Max Velthuijs

Lief kartonboek over de verjaardag van Kikker. Een bijzondere dag die hij graag viert met zijn vriendjes! (0-6 jaar) Kikker wordt wakker. ‘Hoera, Beertje, ik ben jarig!’ Hij gaat bij al zijn vriendjes langs om te hen uit te nodigen voor zijn feestje. Eend, Varkentje, Haas en Rat reageren verbaasd. Het lijkt wel of ze het helemaal vergeten zijn. Kikker hangt slingers op met Beertje. Hij maakt zich een beetje zorgen. Maar dan wordt er op de deur geklopt… En al zijn vriendjes hebben een cadeautje meegenomen! Als je goed terugkijkt, kun je ze al zien liggen. Kun jij raden wat er in de pakjes zit?

2

3

Zaterdag

Door: Saskia Halfmouw

Groot kijk- en zoekboek over de fijnste dag van de week! Van illustrator Saskia Halfmouw, o.a. bekend van haar tekeningen van Foeksia de miniheks.

Eindelijk! Het is zaterdag. Geen school! Je mag uitslapen. Als je tenminste niet vroeg hoeft te voetballen. Of naar de markt of supermarkt moet om boodschappen te doen. Je gaat een lekker nieuw boek uitzoeken in de bieb. Of je duikt in het zwembad. Er is zoveel te doen op zaterdag. Beleef het mee in dit grote kijk- en zoekboek over de fijnste dag van de week!

Het grote kinderkookboek

Door: Karin Luiten

Jong geleerd, oud gedaan. Wie als kind leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook. In dit vrolijke kookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse basisingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zónder pakjes of zakjes!

4

5

Het grote voorleesboek van Fien & Teun

Door: van Hoorne

Fien & Teun bestaan 10 jaar en dat vieren ze met een lekker dik voorleesboek voor het hele gezin. Met bewegende illustratie op de cover!

Ontdek in deze prachtige voorleesbundel nieuwe én bekende verhalen over het leukste boertje en boerinnetje van Nederland. Fien en Teun beleven herkenbare oer-Hollandse avonturen op de boerderij. Ze leren fietsen zonder zijwieltjes, bakken pannenkoeken, spelen hulpsinterklaasje en nog veel meer!

uit eigen assortiment

Onze eigen top 3 kinderboeken
over het dagelijks leven

1

Mijn ABC In & Om het Huis

“Mijn ABC In & Om Het Huis” is een kleurrijk en educatief boek dat jonge kinderen helpt het alfabet te leren door middel van voorwerpen en activiteiten die ze in en rondom het huis tegenkomen. Elk letter wordt geïllustreerd met herkenbare beelden en eenvoudige beschrijvingen, waardoor leren leuk en interactief wordt. Dit boek is perfect voor kleintjes die net beginnen met lezen en hun eerste woorden willen ontdekken in een vertrouwde omgeving.

 

Mijn allereerste voertuigenboek

“Mijn allereerste voertuigenboek” introduceert jonge lezers aan een breed scala aan voertuigen, van auto’s en fietsen tot treinen en vliegtuigen. Met levendige illustraties en eenvoudige teksten, maakt dit boek het leren over verschillende transportmiddelen leuk en boeiend. Ideaal voor nieuwsgierige kinderen die geïnteresseerd zijn in hoe dingen bewegen en werken.

2

3

Overal feest!

“Overal Feest!” neemt kinderen mee op een vrolijke reis rond de wereld om verschillende feestdagen en tradities te ontdekken. Dit boek laat jonge lezers kennismaken met de diversiteit van culturele vieringen, van carnaval in Brazilië tot het Chinese Nieuwjaar. Met kleurrijke illustraties en leuke verhalen, biedt “Overal Feest!” een feestelijk en educatief kijkje in hoe mensen wereldwijd speciale momenten vieren.

koekoek kinderboek stel zelf je kinderboeken bundel samen mobiel

* Voeg simpelweg twee of meer boeken toe aan je winkelwagentje en je korting wordt automatisch berekend tijdens het afrekenen

De wereld voor kinderen van 0-5 jaar

ontdek spelenderwijs de wereld om je heen
Muis ontdekt

Muis ontdekt

Door: Lucy Cousins

Drup

Drup

Door: Maggie Li

kinderboek over kleuren

De Kleuren Kermis

Door: Koekoek Kinderboek

Prentenboeken

De leukste prentenboeken over het dagelijks leven

Voor nieuwsgierige aagjes

kleine & grote avonturen in het dagelijkse leven
Alles wat je moet weten over scheten kinderboek

Alles wat je moet weten over scheten

Door: Sanne de Bakker

De encyclopedie van alle belangrijke dingen kinderboeken

De encyclopedie van alle belangrijke dingen

Door: Diverse auteurs

Het waanzinnige doeboek kinderboeken dagelijks leven

Het waanzinnige doeboek

Door: Andy Griffith

Superkrachten voor je hoofd

Door: Wouter de Jong

Kinderboeken over vriendschap & familie

3 boekentips over vriendschap & familie

Job en Keetje: Dierenvriendjes

Door: Lizette de Koning

De woonbootbende kinderboek over vriendschap en familie

De Woonbootbende

Door: Barbara Scholten

Bucketlistboek voor Besties kinderboek over vriendschap en familie

Bucketlistboek voor Besties

Door: Witte Leeuw

Naar school

Kinderboeken over naar school gaan
Help! Een klas zonder meester kinderboeken over school
Help! Een klas zonder meester

Door: Illona de Lange

Mees Kees - Een pittig klasje kinderboeken over school
Mees Kees – Een pittig klasje

Door: Mirjam Oldenhave

Meester Max en de minimonsters kinderboeken over school

Door: Rindert Kromhout

Meester Max en de MINImonsters
Alle kleuters! kinderboeken over school
Alle kleuters!

Door: Carry Slee

De klas van juf Rosa kinderboeken over school
De klas van juf Rosa

Door: Vivian den Hollander

Later als ik groot ben word ik...

kinderboeken over werken & beroepen
Pim Piloot en Jan Politieman kinderboek over beroepen

Pim Piloot en Jan Politieman

Door: Ruth Wielockx

Pim Piloot is dol op vliegtuigen. Voor elk klusje heeft hij er wel een. Een blusvliegtuig, een vrachtvliegtuig, een dubbeldekker, een helikopter… Jan Politieman moet een topgeheime brief posten. Jan gaat meteen op pad, maar onderweg verdwijnt zijn pet plotseling. Zal Jan zijn politiepet terugvinden?

De grote tandenpoetsdag kinderboek over beroepen

De grote tandenpoetsdag

Door: Sophie Schoenwald

Doordat de dieren hun tanden niet poetsen stinkt het enorm in de dierentuin! De directeur organiseert een grote Tandenpoetsdag: egel gaat met tandpasta op zijn rug langs bij alle dieren.

Ziza wil geen ninja zijn kinderboek over beroepen

Ziza wil geen ninja zijn

Door: Marjet Huiberts

Een prentenboek over ninja’s, anders zijn en je talent ontdekken. De hele familie van Ziza is ninja. Papa en mama zijn ninja’s. Xa, zijn grote zus, is al ninja. En Ziza zal ook ninja worden. Maar wil hij dat wel? Hij houdt meer van bewegen en muziek dan van echt vechten. Kan dat wel als er een driekoppig monster op de loer ligt?
Mijn grote heldenboek kinderboek over beroepen

Mijn grote heldenboek

Door: Standaard Uitgeverij

Flitsende zwaailichten en loeiende sirenes… daar zijn de helden van de reddingsbrigade! In dit boek vol flapjes, verrassingen en spelletjes kom je al spelend alles te weten over hulpdiensten, reddingswerkers en noodsituaties.
Aan het werk! kinderboek over beroepen

Aan het werk!

Door: Doro Göbel

Meer dan 50 beroepen kunnen worden ontdekt in dit boek. Volg bijvoorbeeld brandweervrouw Aynur, die altijd voorbereid is op het ergste. Of postbode Jozef, die bij het bezorgen van de post geholpen wordt door twee kinderen uit het dorp, omdat zijn busje een lekke band heeft!

Onderweg

Kinderboeken over voertuigen & vervoersmiddelen
kinderboek over voertuigen

Rover rijdt rond

Door: Koekoek Kinderboek

Volg Rover het hondje terwijl hij verschillende voertuigen bestuurt. Een leuk en leerzaam boek voor jonge kinderen die meer willen weten over voertuigen.

Slaap maar fijn, bouwterrein - kinderboek over voertuigen

Slaap maar fijn, bouwterrein

Door: Edward van de Vendel

Een heerlijk bedtijdverhaal over een bouwterrein waar de voertuigen zich klaarmaken om te gaan slapen. Perfect om kinderen te helpen ontspannen voor het slapengaan.

Alle wielen in de file - kinderboek over autos

Alle wielen in de file

Door: Harmen van Straaten

Een humoristisch boek waarin alle voertuigen in de file staan. Kinderen leren op een speelse manier over verkeer en files.

Van zeppelin tot graafmobiel - kinderboek over voertuigen

Van zeppelin tot graafmobiel

Door: Marianne Busser

Een humoristisch en educatief boek waarin kinderen leren over verschillende voertuigen, van zeppelins tot graafmachines. De rijmpjes en kleurrijke illustraties maken het een plezier om te lezen.

Op reis

kinderboeken over vakantie, culturen, en reizen
kinderboek voertuigen peppa

Peppa reist de wereld rond

Door: Neville Astley

ik reis de wereld rond - kinderboek over reizen

Ik reis de wereld rond

Door: Annemarie Dragt

Ga je mee op reis? kinderboek reizen

Ga je mee op reis?

Door: Koekoek Kinderboek

Herkenbare situaties & leren

Kinderboeken over het dagelijks leven spelen een essentiële rol in het onderwijs van jonge kinderen. Door herkenbare situaties te presenteren, zoals het doen van boodschappen, het voorbereiden van maaltijden of het helpen bij huishoudelijke taken, kunnen kinderen gedrag en vaardigheden aanleren die ze in hun eigen leven kunnen toepassen. Deze dagelijkse activiteiten zijn makkelijk te begrijpen en onthouden voor kinderen, waardoor ze de geleerde lessen beter kunnen internaliseren. Boeken die zich richten op alledaagse gebeurtenissen helpen kinderen ook om patronen en routines te begrijpen, wat bijdraagt aan hun gevoel van stabiliteit en voorspelbaarheid.

Versterken van hechting tussen ouder en kind

Voorlezen over het dagelijks leven versterkt de band tussen ouder en kind. Samen lezen biedt een gelegenheid voor quality time, waarin ouders en kinderen kunnen praten over hun eigen ervaringen en gevoelens. Dit versterkt niet alleen de emotionele band, maar geeft ouders ook de kans om belangrijke waarden en normen over te brengen. Het samen delen van verhalen over alledaagse gebeurtenissen helpt kinderen om zich begrepen en gesteund te voelen, wat essentieel is voor hun emotionele ontwikkeling en zelfvertrouwen.

Gegrond in het leven staan

Kinderboeken over het dagelijks leven helpen kinderen om zich gegrond te voelen in hun eigen realiteit. Door verhalen te lezen over eenvoudige, dagelijkse activiteiten, kunnen kinderen beter begrijpen hoe de wereld om hen heen werkt en hun plaats daarin vinden. Deze boeken kunnen ook de verbinding met de natuur versterken door bijvoorbeeld tuinieren, spelen in het park of het verzorgen van huisdieren te behandelen. Dit helpt kinderen om een diepere waardering en respect voor hun omgeving te ontwikkelen en bevordert een duurzame levensstijl.

Emotionele ontwikkeling

Verhalen over het dagelijks leven bieden ook een uitstekende manier om de emotionele ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Door te lezen over de emoties en ervaringen van personages in alledaagse situaties, leren kinderen hoe ze hun eigen gevoelens kunnen herkennen en uiten. Ze leren ook hoe ze met verschillende situaties kunnen omgaan, van vreugdevolle momenten tot uitdagingen en teleurstellingen. Dit helpt hen om veerkrachtiger te worden en beter om te gaan met de ups en downs van het leven.

Perfect cadeau

Kinderboeken over het dagelijks leven zijn ook een perfect cadeau, vooral voor gelegenheden zoals een kinderboek als Sinterklaasgeschenk. Ze bieden niet alleen vermaak, maar ook educatieve waarde, wat ze tot een waardevol geschenk maakt voor zowel kinderen als ouders. Door kinderen boeken te geven die hun dagelijkse ervaringen weerspiegelen, moedig je hen aan om meer te lezen en te leren. Dit kan hun liefde voor lezen bevorderen en hen inspireren om nieuwe dingen te ontdekken. Een boek dat een alledaags avontuur beschrijft, kan voor een kind een bron van herkenning en plezier zijn, wat het nog specialer maakt als cadeau.

Shopping Cart
Naar boven