Wij zoeken kinderboeken recensenten

ONTVANG EEN GRATIS KINDERBOEK IN RUIL VOOR EEN RECENSIE OP JOUW WEBSITE

Laat je inspireren door professor Pruts, vier samen met Kikker je verjaardag, en leer de lekkerste recepten! Lees over herkenbare onderwerpen uit het dagelijkse leven en verplaatst je in de situaties die de personages meemaken.

Laat je inspireren door professor Pruts, vier samen met Kikker je verjaardag, en leer de lekkerste recepten! Lees over herkenbare onderwerpen uit het dagelijkse leven en verplaatst je in de situaties die de personages meemaken.

de leukste voorleesboeken icoon

Waarom wij recensies belangrijk vinden

Bij Koekoek Kinderboek vinden we het belangrijk dat ouders goed geïnformeerd worden over de kwaliteit van onze kinderboeken. Daarom reiken wij actief uit naar vertrouwde bloggers en website-eigenaren om onze boeken te recenseren. 

Hiermee hopen wij diverse perspectieven te geven aan ouders voordat ze onze boeken kopen, zodat zij een goed beeld kunnen vormen of dit het juiste boek is qua inhoud, taalgebruik, schrijfstijl, illustraties, en ontwikkelingsfase van hun kind. Hier hechten wij veel waarde aan, zodat ouders een weloverwogen keuze kunnen maken.

Ontvang een gratis recensie exemplaar

Heb jij een website, blog, of YouTube-kanaal?

Dan kom je in aanmerking voor het ontvangen van een gratis recensie-exemplaar. Ben je hierin geïnteresseerd, laat dan een bericht achter op onze contactpagina met de link naar jouw website, de keuze van je boek, en het adres waar we het boek naartoe mogen sturen. Ons team neemt dan contact met je op via de mail.

* Heb je geen website of blog, maar wel een social media profiel op bijvoorbeeld Instagram, lees dan verder!

gratis kinderboek

Wat wij verwachten van jou als recensent

Als recensent moet je goed kunnen analyseren, interpreteren en beargumenteren. Je bent oprecht en geeft een eerlijke mening. Niet alleen als een boek een fantastische leeservaring was, maar ook als het boek de verwachtingen niet heeft waargemaakt. Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat je weet voor welke doelgroep je schrijft: ouders.

Tevens verwachten we dat je permanent een zogeheten ‘follow’ link op je website plaatst zodat jouw recensie helpt om de ranking van onze website te verbeteren bij zoekmachines. 

 

Wat jij van ons kunt verwachten

Je ontvangt van ons een kinderboek naar keuze. Ons team zal de boekrecensie op jouw website dan promoten op de social media kanalen van Koekoek Kinderboek. Hiermee zorgen we ervoor dat jouw recensie een breed publiek bereikt en we samen ouders kunnen helpen bij het maken van de beste keuze voor hun kinderen.

Ben jij een social media influencer?

Heb je geen website maar wel een Instagram, Facebook, of een ander social media profiel? Dan staan wij open voor samenwerkingen voor bijvoorbeeld het organiseren van een weggeefactie of kinderboeken winactie.

Je mag dan een boek uitkiezen waarvan jij denkt dat deze bij je doelgroep past. Wij promoten de weggeefactie dan samen op zowel jouw social media kanalen als de de onze. Je mag zelf de winnaar bekendmaken en Koekoek Kinderboek stuurt het kinderboek dan direct op naar de winnaar!

Stuur ons een mailtje als je geïnteresseerd ben in een samenwerking met ons. We horen graag van je!

Het belang van kinderboeken

Kinderboeken hebben een bijzondere en magische kracht om het leven van kinderen te verrijken. Ze bieden niet alleen plezier en avontuur, maar ook waardevolle levenslessen die een blijvende impact kunnen hebben. Via verhalen leren kinderen over vriendschap, moed, doorzettingsvermogen en vele andere belangrijke waarden. Daarnaast stimuleren kinderboeken de verbeelding en creativiteit van jonge lezers, wat essentieel is voor hun cognitieve en emotionele ontwikkeling. Lezen helpt kinderen de wereld om hen heen beter te begrijpen en hun eigen plaats daarin te vinden.

Kinderboeken voor 't leven voor elke leeftijd

De missie van Koekoek Kinderboek is om deze magische kracht van kinderboeken te benutten door boeiende en educatieve “kinderboeken voor ‘t leven” aan te bieden. We willen kinderen helpen om op een speelse manier de wereld te ontdekken, terwijl we ouders ondersteunen bij het geven van een voorsprong aan hun kind voor de rest van hun leven. Onze boeken zijn ontworpen om zowel ouders als kinderen te betrekken, waardoor het lezen een gedeelde ervaring wordt die hun band versterkt.

Kinderboeken die ouders steunen bij moeilijke onderwerpen

Bij Koekoek Kinderboek beseffen we dat kinderen soms te maken krijgen met moeilijke onderwerpen die niet altijd eenvoudig te bespreken zijn. Daarom bieden we hulpmiddelen aan die thema’s zoals de dood en rouwverwerking, omgaan met geld, mindfulness en meditatie, en emotieregulatie op een toegankelijke manier behandelen. Door deze thema’s in onze boeken op te nemen, willen we ouders de tools geven om deze belangrijke gesprekken te voeren en hun kinderen te ondersteunen bij het begrijpen en verwerken van complexe emoties en situaties.

Onze boeken bevatten niet alleen verhalen, maar ook praktische tips en oefeningen die kinderen helpen vaardigheden te ontwikkelen die ze hun hele leven kunnen gebruiken. Zo bevatten onze boeken over mindfulness eenvoudige technieken die kinderen kunnen leren om kalm te blijven en hun emoties te reguleren. Onze financiële kinderboeken geven kinderen een basisbegrip van geld en hoe ze verstandig met hun financiën kunnen omgaan. Door deze kennis op jonge leeftijd bij te brengen, helpen we kinderen om een gezonde relatie met geld te ontwikkelen.

Een vliegende start

Bij Koekoek Kinderboek geloven we dat elk kind recht heeft op de beste start in het leven. Daarom zijn onze boeken ontworpen om kinderen zowel emotioneel als intellectueel op een holistische manier te ondersteunen. We streven ernaar boeken te maken die een blijvende impact hebben en kinderen helpen sterke, veerkrachtige en nieuwsgierige individuen te worden. Door onze missie te volgen, hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de levens van kinderen en hun gezinnen, en hen te inspireren om de wereld met open armen te verkennen.

Ook andere (gratis) hulpmiddelen naast kinderboeken

Naast onze inspirerende boeken bieden wij bij Koekoek Kinderboek ook uitgebreide artikelen in onze kennisbank om ouders te ondersteunen tijdens de opvoeding van hun kind. Deze artikelen behandelen dezelfde moeilijke onderwerpen die in onze boeken aan bod komen, zoals ondersteuning tijdens rouwverwerking en omgaan met de dood, tips voor het leren omgaan met geld, praktische mindfulness-technieken en tips, en meer. Onze kennisbank is ontworpen om ouders waardevolle inzichten en praktische adviezen te bieden, zodat ze hun kinderen effectief kunnen begeleiden bij het begrijpen en omgaan met deze complexe thema’s.

Of je nu op zoek bent naar manieren om met je kind te praten over verlies, hen te leren hoe ze hun emoties kunnen beheersen, of tips nodig hebt om financiële verantwoordelijkheid bij te brengen, onze kennisbank biedt een schat aan informatie om je te helpen bij elke stap van de opvoeding.

» Bekijk al onze kinderboeken hier

Shopping Cart
Naar boven