kinderboeken over het Dagelijks leven
Dagelijks levens
kinderboeken over dieren en de natuur
Dieren & natuur
educatieve kinderboeken icoon
Educatief
kinderboeken over emoties en gevoelens
Emoties & gevoelens
Kinderboeken over geschiedenis
Geschiedenis
kinderboeken groei ontwikkeling
Groei & ontwikkeling
kinderboeken leren lezen icoon
Leren lezen
planeten kinderboeken

De 15 leukste kinderboeken over ruimte, planeten, en het heelal

Vroeg leren over astronomie en planeten kan een blijvende impact hebben op de nieuwsgierigheid en het leervermogen van kinderen. Boeken over de ruimte en het heelal prikkelen hun verbeeldingskracht en stimuleren een interesse in wetenschap en technologie die hen hun hele leven kan begeleiden. Bovendien helpen deze boeken kinderen om abstracte concepten te begrijpen, zoals zwaartekracht en de omvang van het universum, op een speelse en toegankelijke manier.

Voorlezen versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar biedt ook een moment van rust en gezelligheid in de drukke dagelijkse routine. Het samen ontdekken van de sterren en planeten creëert een gedeelde ervaring die bijdraagt aan de emotionele hechting en het gevoel van veiligheid van het kind. Daarnaast verbetert voorlezen de taalontwikkeling, vergroot het de woordenschat en stimuleert het de cognitieve vaardigheden.

Bij Koekoek Kinderboek vinden we het belangrijk dat ouders gemakkelijk de juiste kinderboeken voor hun kinderen kunnen vinden. We geloven dat boeken een waardevol hulpmiddel zijn bij de ontwikkeling van kinderen en willen daarom de zoektocht naar het perfecte boek zo eenvoudig en plezierig mogelijk maken. Of het nu gaat om het stimuleren van een interesse in astronomie of het creëren van mooie herinneringen tijdens het voorlezen, wij helpen ouders graag bij het maken van de beste keuze.

Hier zijn onze 15 favoriete kinderboeken over planeten, de ruimte en het heelal

Ons Zonnestelsel

Door: Koekoek Kinderboek

Ons zonnestelsel – Een Groot Planeten Avontuur voor Kleine Astronauten’ is een educatief en leerzaam boek dat perfect is voor kleine astronauten tussen de 3 en 8 jaar oud. Het boek is gevuld met leuke, uitdagende rijmpjes die het leren over ons zonnestelsel leuker en makkelijker maken. Naast de rijmpjes bevat het boek ook veel feiten over ons zonnestelsel en alle planeten die er deel van uitmaken.

De prachtige afbeeldingen van onze planeten in het boek maken het mogelijk om als het ware door de ruimte te reizen en alle planeten van dichtbij te bekijken. Van de kleinste planeet tot de grootste, elk detail wordt duidelijk weergegeven, waardoor kinderen kunnen leren over de vormen, kleuren en kenmerken van elke planeet.

Het boek neemt de lezer mee op een spannend avontuur door ons zonnestelsel en laat zien hoe alle planeten samenwerken om ons universum te vormen. Kinderen zullen versteld staan van de schoonheid en complexiteit van ons zonnestelsel en worden gestimuleerd om meer te leren over de wetenschap achter ons universum.

planeten kinderboek

Mijn eerste planetenboek

Door: Koekoek Kinderboek

Mijn eerste planetenboek‘ is een kinderboek over planeten wat je meeneemt op een magische reis door ons zonnestelsel. Voor astronauten van 3 tot 8 jaar is dit boek de perfecte manier om kennis te maken met de wonderen van de ruimte. Dit planetenboek bevat prachtige unieke illustraties en tekeningen die dit boek een waar avontuur maken en alle kleine astronauten iedere planeet in ons zonnestelsel van dichtbij laat ontdekken. Iedere pagina barst van de feitjes en weetjes, geschreven in eenvoudige taal voor een optimale (voor)leeservaring voor ouder en kind.

Met “Mijn eerste planetenboek” beleven kinderen een avontuurlijke en leerzame reis door de ruimte, vol met spannende feiten en prachtige verhalen. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan! Neem je raketrijbewijs mee en ga met ons mee op ruimtereis door de melkweg. Hét kinderboek met alles over het zonnestelsel voor kinderen.

mijn eerste planetenboek voor kinderen
planeten kinderboek

Atlas van de aarde

Door: André Kuipers

Stap in een raket en reis met André Kuipers om de aarde. Atlas van de aarde is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek en encyclopedie in één. Een prachtig kijkboek voor het hele gezin. Dit bijzondere, grote kijkboek is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek én encyclopedie in één. Boordevol unieke foto’s die André Kuipers tijdens zijn ruimtemissie maakte, illustraties en interessante weetjes. Je raakt niet uitgekeken!

Reis om de wereld met de Kleine Astronauten

Ontdek meer kinderboeken door te zoeken op onderwerp:

100 waanzinnige weetjes over de ruimte

Door: Alex Frith

Ben jij ook gefascineerd door de ruimte? Wil je weten wat er gebeurde tijdens de allereerste seconde van de tijd, welke spullen er zoal op de maan achtergebleven zijn, hoe mensen naar Mars zouden kunnen reizen, wat er met oude satellieten gebeurt, hoe Saturnus aan zijn ringen komt en wat spaghettificatie is? In dit boek vind je maar liefst 100 verbazingwekkende feiten over alles wat met de ruimte te maken heeft. Sla het snel open en verbaas je vrienden en familie met je kennis!

100 waanzinnige weetjes over de ruimte

Ruimte-atlas

Door: Jiri Dusek

Een schitterend geïllustreerde atlas met zeven grote uitvouwplaten die jonge lezers kennis laat maken met de wonderen van de ruimte en de fascinerende ontstaansgeschiedenis van sterren en planeten. Boordevol prachtige kleurenplaatjes van het zonnestelsel, eenvoudige sterrenkaarten en een duizelingwekkende hoeveelheid astronomische weetjes. Deze geweldige atlas biedt kinderen een kijkje in ons boeiende universum.

Ruimte-atlas

Lees hier onze cadeauboeken tips voor de leukste kinderboeken om cadeau te geven »

Het verhalenorkest – De planeten

Door: Jessica Courtney-Tickle

Een muzikale ontdekkingsreis door ons zonnestelsel. Je bent een druk op de knop verwijderd van een avontuur in de ruimte! Ontdek de planeten uit ons zonnestelsel met muziekfragmenten uit de bekende suite van Gustav Holst. Op een nacht ontdekken twee kinderen dat hun nieuwe raket-stapelbed magische krachten heeft: ze worden gelanceerd! Lift mee en ontdek planeten van Mars tot Mercurius tot Uranus en weer terug naar aarde.

Het verhalenorkest - De planeten

Sterren en planeten

Door: Pierre Winters

Wil je alles weten over sterren en planeten? In dit boek lees je meer over de aarde, de maan, de zon, de sterren en de andere planeten. Hoe komt het dat er dag en nacht is? Waarom ziet de maan er soms anders uit? Is de zon een ster? Welke planeten zijn er allemaal? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke versjes en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over wow-elementen in de wereld, namelijk sterren en planeten.

Sterren en planeten

Alles wat je wilde weten over sterren & planeten

Door: Joe Rhatigan

Stap in en maak een onvergetelijke reis naar de sterren en planeten! Je hoeft er alleen maar even voor naar buiten te gaan en naar de hemel te kijken. Op deze reis ontdek je: – alles wat je moet weten over planetoïden, kometen en sterren, – hoeveel je weegt op Jupiter, – hoe je een zonneoventje maakt, – en nog veel meer! Het wordt vast en zeker een ruimtereis die je nooit meer zult vergeten!

Alles wat je wilde weten over sterren & planeten

Het ruimteboek

Door: Chris Wormell

Dit boek neemt je mee op een fantastische reis door de ruimte, naar een wereld vol prachtige hemellichamen: van vallende sterren tot zwarte gaten en van kleine, ijzige manen tot enorme, wervelende sterrenstelsels. Krijg antwoord op boeiende vragen zoals hoe het heelal ontstond, wat de snelheid van licht is, en op welke planeet diamanten gevormd worden.

Het ruimteboek

Galileo voor kids

Door: Frank van Ark

Alles in ons zonnestelsel is groter, verder, heter, kouder, ouder en sneller dan wat je je ook maar kunt voorstellen. En dat is nu precies waar Galileo voor kids iets aan gaat doen. Dit boek gaat je duidelijk maken hoe ver en hoe groot de dingen zijn in de ruimte om ons heen. En dat doet het niet door je van alles uit te leggen, maar vooral door het te laten zien.

Galileo voor kids

Speuren in de ruimte

Door: Lantaarn Publishers

Een echt pop-upboek waarin Kaatje krab van alles ontdekt en beleeft wat met planeten te maken heeft. Op elke pagina gebeurt er wel iets en misschien ook wel achter de pop-up? De pagina’s zijn van stevig karton en kunnen tegen een stootje. Samen lezen en zoeken is nog nooit zo leuk geweest!

Speuren in de ruimte

Hubbelbubbelprik

Door: Yentl en de Boer

Ko wil meer dan hij mag van zijn ouders. Schudden met de grote fles Hubbelbubbelprik met extra prik, bijvoorbeeld. En het haar van zijn vader wat bijknippen als die een dutje doet. Als Ko voor straf naar zijn kamer wordt gestuurd, wenst hij dat hij weg kan vliegen naar de ruimte, want hij is gek op sterren en planeten. Dan komen er opeens vlammen uit de poten van zijn bed… en schiet hij omhoog! Zo start dit wervelende en muzikale avontuur, waarin Ko de planeet voor stoute kinderen ontdekt. Een plek waar kinderen nogagrotten verkennen, vladouches nemen, sportauto’s besturen… en ENORME flessen Hubbelbubbelprik tegenkomen.

Hubbelbubbelprik

Lannoo’s grote encyclopedie van de ruimte

Door: Lannoo

Het meest complete geïllustreerde naslagwerk over de ruimte Kom aan de hand van indrukwekkende 3D-afbeeldingen alles te weten over de sterren, de planeten en de ruimtevaart. Reis mee naar de planeten en manen van ons zonnestelsel. Ontdek alles over de zwarte gaten, meteorieten, sterrenbeelden en rode superreuzen. Neem een kijkje in een ruimtevaartuig, maak een ruimtewandeling en leer hoe een ruimtepak werkt.

Lannoo's grote encyclopedie van de ruimte

Han en Jean en de ruimte van Hein

Door: Marianne van Buul-Van Zwet

Hein vindt het leuk om door zijn telescoop naar sterren en planeten te kijken. Op een dag ziet hij iets vreemds in de ruimte: een bruine bol gewikkeld in goud papier. Als hij later nog een keer kijkt ziet hij de bol niet meer. Wel ziet hij in zijn kamer opeens tekeningen liggen van het zonnestelsel, mét een onbekende planeet erbij. Dan ontmoet hij Han en Jean, twee buitenaardse wezens van de chocoladeplaneet. Hun planeet is in gevaar. Hij wordt te groot en dreigt uit elkaar te knallen. Ze vragen of Hein kan helpen hun planeet te redden. 

Han en Jean en de ruimte van Hein

De ontdekking van de ruimte

Door: Govert Schilling

Dit toegankelijk geschreven boek staat vol weetjes en feiten over het heelal. Voor alle jonge sterrenkundige in de dop! Bestaat het mannetje op de maan echt? Hoe geven sterren licht? Wanneer kun je je eigen sterrenbeeld zien? Hoe heet is het op Venus? En kun je naar Mars? In deze dikke uitgave zijn drie van zijn boeken gebundeld: De ontdekking van de maan, De ontdekking van de planeten en De ontdekking van de sterren. Maak je klaar voor een spannende reis door de ruimte!

De ontdekking van de ruimte

Lezen en voorlezen spelen een cruciale rol in de emotieregulatie van kinderen. Verhalen helpen hen om emoties te begrijpen en te verwerken, en bieden een veilige manier om verschillende situaties en gevoelens te verkennen. Boeken met prachtige afbeeldingen trekken de aandacht van jonge lezers en helpen hen om zich in te leven in de verhalen. Illustraties maken de verhalen niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ondersteunen ook de verbeeldingskracht en begrip van het kind.

Een planetenboek kan ook een perfect kraamcadeau zijn. Het biedt ouders de mogelijkheid om hun kinderen vanaf jonge leeftijd kennis te laten maken met de wonderen van het universum. Door een liefde voor lezen en leren te cultiveren, geven we kinderen een waardevolle start in het leven. Bij Koekoek Kinderboek zijn we er trots op om ouders te helpen bij het kiezen van het ideale boek dat zowel leerzaam als plezierig is voor hun kleintjes.

Bekijk ook onze 21 beste kinderboeken over transport en voertuigende leukste kinderboeken over dinosaurussentop 25 beste Nederlandse Kinderboekentop 10 kinderboeken over de natuur • top 12 kinderboeken over de rouwverwerking en de doodtop 18 kinderboeken over geld • top 11 kinderboeken over mindfulness en mediteren top 11 kinderboeken voor Sinterklaas 2024

Koekoek! Bekijk hier al onze kinderboeken.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Shopping Cart
Naar boven