de leukste 20 kinderboeken over voertuigen

De 21 leukste kinderboeken over voertuigen

Voertuigen hebben altijd een magische aantrekkingskracht gehad op kinderen. Van de vroege jaren tot aan de kleuterleeftijd, blijven kinderen gefascineerd door auto’s, treinen, vliegtuigen en meer. Deze fascinatie biedt ouders en opvoeders de perfecte gelegenheid om kinderen te onderwijzen over de wereld om hen heen. Voorlezen over voertuigen kan niet alleen educatief zijn, maar ook bijdragen aan de taalontwikkeling, emotionele intelligentie en sociale vaardigheden van een kind. In dit artikel bespreken we de twintig beste Nederlandse kinderboeken over voertuigen.

De 21 leukste voertuigen voorleesboeken

Mijn allereerste voertuigen zoekboek

Door: Susanne Gernhauser

Een prachtig geïllustreerd zoekboek voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen op zoek gaan naar verschillende voertuigen en leren zo op een speelse manier meer over hun omgeving.

voertuigen kinderboek zoekboek

Mijn allereerste voertuigenboek

Door: Koekoek Kinderboek

Dit superdikke boek van maarliefst 105 pagina is speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen vanaf 2 jaar die de fascinerende wereld van voertuigen willen ontdekken. Samen gaan we op een kleurrijke en avontuurlijke reis langs 50 verschillende voertuigen, van auto’s en treinen tot vliegtuigen en boten.

Elk hoofdstuk in dit boek bevat een kort, boeiend verhaaltje over een specifiek voertuig. De verhalen zijn eenvoudig geschreven, met korte zinnen en alledaagse woorden die gemakkelijk te begrijpen zijn voor jonge kinderen. Wat dit boek extra leuk maakt, zijn de interactieve elementen die kinderen uitnodigen om vragen te beantwoorden, geluiden na te bootsen en hun verbeelding te gebruiken.

mijn eerste voertuigenboek

Mijn grote voertuigen kijk-en zoekboek

Door: Diverse auteurs

Een groot boek boordevol zoekplaatjes en interessante weetjes over allerlei voertuigen. Ideaal voor nieuwsgierige kleuters die graag meer willen weten over alles wat rijdt en vliegt.

voertuigen kinderboek kijk en zoekboek

Waar is de blauwe auto?

Door: Joachim Krause

In dit spannende zoekboek gaan kinderen op zoek naar de blauwe auto. Onderweg ontdekken ze allerlei andere voertuigen en leren ze meer over het verkeer.

blauwe auto voertuigen kinderboek

Slaap maar fijn, bouwterrein

Door: Sherri Duskey Rinker & Tom Lichtenheld

Een heerlijk bedtijdverhaal over een bouwterrein waar de voertuigen zich klaarmaken om te gaan slapen. Perfect om kinderen te helpen ontspannen voor het slapengaan.

slaap maar fijn bouwterrein voertuigen kinderboek

Tractor, vliegtuig, brandweer!

Door: Daniela Prusse

Een educatief zoekboek waarin kinderen leren over verschillende soorten voertuigen zoals tractoren, vliegtuigen en brandweerwagens.

voertuigen kinderboek tractor

Nijntje vliegt

Door: Dick Bruna

Nijntje gaat op avontuur in een vliegtuig en ontdekt de wereld van bovenaf. Een eenvoudig maar betoverend verhaal voor jonge kinderen.

voertuigen kinderboek nijntje vliegt

Bobbi en de voertuigen

Door: Monica Maas

Bobbi de beer gaat op ontdekkingstocht en leert over allerlei voertuigen. Een prachtig geïllustreerd boek voor de jongste lezers.

voertuigen kinderboek bobbi en de voertuigen

Alle wielen in de file

Door: Harmen van Straaten

Een humoristisch boek waarin alle voertuigen in de file staan. Kinderen leren op een speelse manier over verkeer en files.

voertuigen kinderboek alle wielen in de file

Mijn flapjesboek – Voertuigen

Door: Mercis Publishing

Een interactief flapjesboek waarin kinderen verschillende voertuigen kunnen ontdekken door de flapjes op te tillen.

voertuigen kinderboek voertuigen

Speuren naar voertuigen

Door: Studio Stampij

Een uitdagend zoekboek waarin kinderen op zoek moeten naar verschillende voertuigen in drukke zoekplaten.

voertuigen kinderboek speuren naar voertuigen

Ik heb lekker een hele grote trekker

Door: Harmen van Straaten

Dit boek gaat over een jongen die opschept over zijn grote trekker. De kleurrijke illustraties en het humoristische verhaal maken het een hit bij jonge lezers.

voertuigen kinderboek ik heb lekker een hele grote trekker

Ik reis de wereld rond

Door: Annemarie Dragt

Een avontuurlijk boek waarin kinderen kennismaken met verschillende vervoersmiddelen over de hele wereld. Perfect voor nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over andere culturen en landen.

voertuigen kinderboek ik reis de wereld rond

Peppa reist de wereld rond

Door: Neville Astley

Peppa Pig neemt kinderen mee op een wereldreis en laat ze verschillende voertuigen en landen zien. Een leuk en educatief boek voor jonge Peppa-fans.

voertuigen kinderboek peppa reist de wereld rond

Auto’s, treinen & vliegtuigen

Door: Clive Gifford

Een informatief boek vol met feiten over auto’s, treinen en vliegtuigen. Het is perfect voor jonge autoliefhebbers die meer willen weten over hun favoriete voertuigen.

voertuigen kinderboek autos treinen vliegtuigen

Van zeppelin tot graafmobiel

Door: Marianne Busser

Een humoristisch en educatief boek waarin kinderen leren over verschillende voertuigen, van zeppelins tot graafmachines. De rijmpjes en kleurrijke illustraties maken het een plezier om te lezen.

voertuigen kinderboek van zeppelin tot graafmobiel

Stap maar op mijn bezemsteel

Door: Julia Donaldson

Een betoverend verhaal waarin kinderen leren over vliegen op een bezemsteel. De avonturen van Julia Donaldson zorgen voor veel leesplezier.

voertuigen kinderboek stap maar op mijn bezemsteel

Rover rijdt rond

Door: Koekoek Kinderboek

Volg Rover het hondje terwijl hij verschillende voertuigen bestuurt. Een leuk en leerzaam boek voor jonge kinderen die meer willen weten over voertuigen.

het grote voertuigen kinderboek

Het allermooiste tractorboek

Door: Dawn Sirett

Een prachtig geïllustreerd boek over tractoren, met interessante weetjes en mooie plaatjes. Perfect voor jonge tractorfans.

voertuigen kinderboek het allermooiste tractorboek

Het vliegtuigenboek

Door: Jan van der Veken

‘Relax kids’ laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier kunnen ontspannen. De verhaaltjes en oefeningen brengen kinderen op een natuurlijke en toegankelijke manier in verbinding met meditatie en ontspanning. Aan het eind van iedere meditatie vind je een positieve affirmatie, waardoor kinderen innerlijke vrede kan vinden en vasthouden.

voertuigen kinderboek het vliegtuigenboek

Grote auto’s kleine auto’s

Door: Richard Scarry

Een klassiek boek van Richard Scarry waarin kinderen leren over verschillende soorten auto’s. De tijdloze illustraties en het leuke verhaal maken het een favoriet onder jonge lezers.

voertuigen kinderboek grote autos kleine autos

Voorlezen over voertuigen blijft een effectieve manier om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen en hun cognitieve en taalvaardigheden te ontwikkelen. Deze twintig boeken bieden een schat aan kennis en plezier voor jonge lezers. Door de avonturen van herkenbare karakters zoals Rover het hondje te volgen, kunnen kinderen zich beter inleven en de informatie langer onthouden. Begin vandaag nog met het integreren van educatieve en leuke kinderboeken in de dagelijkse routine van je kind en ontdek de magie van voorlezen en voertuigen!

Kinderen worden al van jongs af aan betoverd door voertuigen. Of het nu gaat om auto’s, treinen, vliegtuigen of andere vervoersmiddelen, deze fascinatie blijft vaak bestaan tot de kleuterleeftijd. Deze interesse biedt ouders en opvoeders een uitstekende kans om kinderen te leren over de wereld om hen heen. Verhalen over voertuigen voorlezen is niet alleen leerzaam, maar helpt ook bij de taalontwikkeling, emotionele groei en sociale vaardigheden van een kind.

Het integreren van educatieve en leuke kinderboeken in de dagelijkse routine kan een grote impact hebben op de algehele ontwikkeling van een kind. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de magie van voorlezen en voertuigen vandaag nog!

Bekijk ook onze top 11 mindfulness kinderboekentop 12 kinderboeken over de rouwverwerking top 10 kinderboeken over natuur top 15 kinderboeken over de ruimte • top 18 kinderboeken over omgaan met geld top 25 klassieke Nederlandse Kinderboeken

Koekoek! Bekijk hier al onze kinderboeken.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Naar boven