kinderboeken over het Dagelijks leven
Dagelijks levens
kinderboeken over dieren en de natuur
Dieren & natuur
educatieve kinderboeken icoon
Educatief
kinderboeken over emoties en gevoelens
Emoties & gevoelens
Kinderboeken over geschiedenis
Geschiedenis
kinderboeken groei ontwikkeling
Groei & ontwikkeling
kinderboeken leren lezen icoon
Leren lezen
mindfulness voor kinderen gouden adem

Top 11 beste kinderboeken over mindfulness

Het inzetten van mindfulness leert kinderen een van meest waardevolle vaardigheden die er maar bestaat; het leren herkennen, begrijpen, en reguleren van je emoties en jezelf én het tonen van compassie en empathie naar anderen.

Mindfulness kinderboeken kunnen hierbij een belangrijke rol spelen door kinderen op een toegankelijke en speelse manier kennis te laten maken met wat veelal complexe en ingewikkelde concepten zijn. Mindfulness kinderboeken bieden niet alleen praktische technieken voor zelfbewustzijn, kalmte, en focus, maar kunnen ook helpen ook bij het begrijpen en reguleren van emoties.

Het onderwerp van mindfulness bij kinderen is essentieel voor de emotionele en mentale ontwikkeling. Door middel van verhalen en oefeningen in deze boeken kunnen kinderen de basisprincipes van mindfulness leren, zoals aandachtig aanwezig zijn, bewuste ademhaling en het herkennen van hun eigen gevoelens en gedachten.

Onze top 11 kinderboeken over mindfulness biedt niet alleen de tools voor persoonlijke groei, maar openen ook de deur naar innerlijke rust en balans. Ze bieden inzichten en methoden om met dagelijkse uitdagingen om te gaan, en dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van zelfinzicht en empathie.

Bovendien kunnen deze boeken een hulpmiddel zijn voor ouders en verzorgers om mindfulness-beginselen te introduceren en bespreken met hun kinderen. Hieronder volgt onze selectie van zorgvuldig gekozen mindfulness kinderboeken die ondersteuning bieden tijdens de opvoeding.

De 11 beste mindfulness kinderboeken

Mindfulness & Meditatie voor Kinderen

Door: Koekoek Kinderboek

Uit eigen keuken! ‘Mindfulness & Meditatie voor Kinderen‘ van Koekoek Kinderboek is een fantastische toevoeging voor ouders, leraren en zorgdragers die hun kinderen willen helpen met mentale en emotionele ontwikkeling. Dit boek geeft ieder kind een permanente voorsprong in het leven. Het boek met prachtige originele illustraties bevat eenvoudig toe te passen en leuke mindfulness-oefeningen. Deze mindfulness oefeningen zijn speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar.

De mindfulnessoefeningen zullen ieder kind hen helpen bij het ontwikkelen van essentiele vaardigheden in het leven, zoals emotieregulatie, bewustwording van het hier en nu, compassie en empathie, stressregulatie, focus en concentratie, en nog veel meer!

Een echte aanrader voor ouders die het leven van hun kinderen willen verrijken door middel van vroege ontwikkeling van het emotionele spectrum. Je kind zal je dankbaar zijn dat je hier vroeg mee begonnen bent!

mindfulness en meditatie voor kinderen

Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen

Door: Steven Laureys

Dit praktische boek bevat een hoop meditatieoefeningen die u en uw kind helpen om te leren gaan met gevoelens van boosheid en angst door middel van meditatie. ‘Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen’ laat zien hoe mediteren kinderen kan helpen om met hun emoties om te gaan.

De toverdoos; sprookjesmeditaties voor kinderen vanaf 5 jaar

Door: Marneta Viegas

In dit prachtige boek staat een verzameling bekende en minder bekende sprookjes die kinderen helpen hun emoties te begrijpen en hen een rustig en prettig gevoel te geven. Ieder verhaaltje eindigt met een positieve affirmatie, welke kinderen helpt om de rust vast te houden.

Lees hier onze cadeauboeken tips voor de leukste kinderboeken om cadeau te geven »

Het kleine boek vol mindfulness

Door: Tiddy Rowan

In Het kleine boek vol mindfulness zijn tips, adviezen en oefeningen verzameld om je in het dagelijks leven te inspireren. Op een toegankelijke manier leer je om je ademhaling te beheersen, je gedachten te organiseren en observeren, alledaagse stress achter je te laten en je lichaam kalmte en rust te geven.

Ja-Ja. Het visje dat een kikker wilde worden

Door: Carlijn Wong

Het mindfulnesskinderboek ‘Ja-Ja – Het visje dat een kikker wilde worden’ gaat over het herkennen en gebruiken van je eigen potentieel. Het is een heerlijk voorleesboek. Het boek helpt kinderen uitdagingen met een positieve houding aan te gaan en te voelen vanuit je buik in plaats van te denken met je hoofd.

Het 6 minuten dagboek voor kinderen

Door: Dominic Spenst

Dit invulboek staat vol met leuke opdrachten en korte verhalen waar je sterker en zelfverzekerder van wordt. Je kunt het elke dag gebruiken om te leren focussen op de leuke dingen in het leven, dat het niet erg is om foutjes te maken, en wat je kunt doen (in plaats van boos worden) als iets niet meteen lukt. Ontdek jouw kracht en ontwikkel je talenten.

Mindfulness voor kleuters; praktische oefeningen en lessen voor in de klas

Door: Inez van Goor

In dit boek zijn alle alle lessen die Inez van Goor heeft geschreven gebundeld en uitgebreid zodat zoveel mogelijk kleuterleerkrachten en kleuters kunnen profiteren van de effecten van mindfulness. Met behulp van ademoefeningen, zintuiglijke oefeningen en yoga leren kleuters het contact met zichzelf te vinden. Dit helpt ze om tot rust en concentratie te komen.

De kracht van Hocus-Opus

Door: Carlijn Wong

Hocus-Opus heeft iets bijzonders aan zichzelf ontdekt. Hij kan van kleur veranderen! Hiervoor gebruikt hij toverkracht. Hoe? Heel gemakkelijk. Alleen maar door eraan te denken. Een vrolijk en positief verhaal waarin de innerlijke en mentale kracht centraal staan.

Mindfulness voor je kids

Door: David dewulf

Dit kinderboek over mindfulness introduceert kids op een speelse manier aan de wereld van mindfulness. Met behulp van een leuk verhaal met aangepaste oefeningen kunnen zowel ouders als kinderen maken kennis met mindfulness en samen de eerste stapjes zetten naar meer rust en harmonie.

Mindfulness Werkboek

Door: Ultimate Law of Attraction Books

Dit kinderboek over mindfulness is ontworpen met het doel om meer uit het leven te halen. Dit kan met behulp van mindfulness en positief denken. Dit is iets wat aan te leren valt en als gewoonte is te integreren in je leven. Dit kinderboek is een combinatie van een mindfulness dagboek en een mindfulness werkboek.

Relax kids; sprookjesmeditaties voor kinderen

Door: Marnete Viegas

‘Relax kids’ laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier kunnen ontspannen. De verhaaltjes en oefeningen brengen kinderen op een natuurlijke en toegankelijke manier in verbinding met meditatie en ontspanning. Aan het eind van iedere meditatie vind je een positieve affirmatie, waardoor kinderen innerlijke vrede kan vinden en vasthouden.

Ontdek meer kinderboeken door te zoeken op onderwerp:

Het verkennen van de wereld van mindfulness kan voor kinderen een verrijkende ontdekkingstocht zijn. Het kiezen van het juiste mindfulness kinderboek is essentieel in dit avontuur. Deze boeken zijn meer dan alleen verhalen; het zijn hulpmiddelen die kinderen én ouders ondersteunen in het begrijpen en beoefenen van mindfulness.

De door ons geselecteerde tien mindfulness kinderboeken bieden een diversiteit aan benaderingen voor thema’s als zelfbewustzijn, emotieregulatie en innerlijke rust. Het is belangrijk een boek te kiezen dat aansluit bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van uw kind. Het aanleren van mindfulness is een cruciale stap in de emotionele en mentale groei van een kind. Deze boeken creëren een veilige omgeving voor kinderen om mindfulness-principes te verkennen, te begrijpen en toe te passen.

Het samen lezen van deze boeken kan bovendien de relatie tussen ouder en kind versterken. Dit gezamenlijke moment biedt kansen voor gesprekken en het delen van ervaringen, waardoor ouders meer inzicht krijgen in de belevingswereld van hun kind. Dit proces van gedeelde ervaringen draagt bij aan het bouwen van een sterke, empathische connectie tussen ouder en kind.

In een wereld vol afleidingen kunnen deze mindfulness kinderboeken een onmisbaar instrument zijn. Ze bieden niet alleen technieken voor aandacht en kalmte, maar versterken ook de emotionele banden binnen het gezin, terwijl ze kinderen begeleiden in hun reis naar zelfbewustzijn en innerlijke rust. Het kiezen van het juiste boek kan een belangrijke stap zijn in het ondersteunen van een kind in deze waardevolle ontwikkeling.

Voor ouders die hun kinderen willen ondersteunen in het ontwikkelen van een emotioneel veerkrachtige basis, raden we aan om mindfulness technieken te integreren in hun dagelijks leven. Voor hulp bij deze reis hebben wij deze lijst samengesteld, hopelijk heeft u hier wat aan als ouder, leraar, or zorgdrager.

Bekijk ook onze top 12 kinderboeken over rouwen top 10 natuur kinderboeken top 15 kinderboeken over planeten en het heelal 21 beste kinderboeken over vervoersmiddelentop 11 kinderboeken voor Sinterklaas 2024 • top 18 kinderboeken over geld top 25 bekende Nederlandse Kinderboeken

Koekoek! Bekijk hier al onze kinderboeken.

Gerelateerde berichten

Ontvang 15% korting 🎁

Schrijf je in voor onze mailing lijst en ontvang een waardebon voor 15% korting op je eerste aankoop direct in je mailbox

Shopping Cart
Naar boven